Eiropas Komisija pieprasījusi informāciju par publiskajiem mobilo sakaru iepirkumiem Latvijā (2)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Eiropas Komisija (EK) Iepirkumu uzraudzības birojam (IUB) pieprasījusi informāciju par publiskajiem mobilo sakaru iepirkumiem Latvijā, aģentūrai LETA sacīja IUB pārstāvji.

IUB patlaban gatavo atbildi EK. Plašāku informāciju IUB aģentūrai LETA nesniedza.

Kā portālu TVNET informēja mobilo sakaru operators "Tele2", 2023.gada vasarā uzņēmums vērsās EK par Eiropas Savienības (ES) tiesību normu neievērošanu mobilo sakaru publisko iepirkumu jomā Latvijā.

EK savā atbildē "Tele2" atzinusi, ka sūdzība ietver jautājumus, kam nepieciešama turpmāka izskatīšana un ir pieprasījusi informāciju par iepirkumiem un ar to saistītajiem jautājumiem no Latvijas iestādēm.

"Tele2" iepriekš norādījis, ka daudzos publiskajos iepirkumos vērtēšana ir neobjektīva, nav saistīta ar iepirkuma priekšmetu un rada nepamatotas priekšrocības vēsturiskajam operatoram, kas atrodas daļējā valsts īpašumā.

"Tele2" Juridiskā un regulēšanas lietu departamenta direktors Aigars Evertovskis norāda, ka publiskajos iepirkumos noteiktie vērtēšanas kritēriji, vērtējot tos savstarpējā kopsakarā, kropļo konkurenci, kā arī norāda uz pasūtītāju favorītismu par labu vēsturiskajam operatoram.

"Sūdzības mērķis Eiropas Komisijā ir radīt ārēju impulsu Latvijas valstij nepieļaut nepamatotu priekšrocību nodrošināšanu atsevišķiem pretendentiem," pauž Evertovskis.

Jau vēstīts, ka "Tele2" apgrozījums 2022.gadā bija 165,803 miljoni eiro, kas ir par 8,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 3,9% - līdz 33,106 miljoniem eiro.

Kompānija reģistrēta 1995.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu