"Elenger" samazina dabasgāzes cenu par vairāk nekā 25% (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Dabasgāzes tirgotājs “Elenger” samazina dabasgāzes cenu par vairāk nekā 25%, cena tiks samazināta tiem klientiem, kuri izvēlējušies tarifa veidu “Elastīgais plāns” un dabasgāzi primāri izmanto apkurei. Papildus ir samazinātas cenas arī “Fiksētajam” tarifu plānam.

“Dabasgāzes cenas samazinājums gan esošo, gan jauno klientu rēķinos būs redzams martā par februārī patērēto gāzi, un, salīdzinot ar decembri, samazinājums būs vairāk kā 25%,” norāda “Elenger” valdes priekšsēdētājs Dāvis Skulte. ”Rudens prognozes un potenciālie riski nav materializējušies, un pasaules tirgos dabasgāzes cenas atgriezušās tādā līmenī, kā bija vasarā, turklāt gāzes krātuvēs Eiropā ir pietiekami daudz gāzes, lai nodrošinātu piegādes līdz apkures sezonas beigām un arī pēc tās, tādēļ varam ievērojami samazināt gāzes cenu mūsu klientiem. Turklāt šis ir otrais cenu samazinājums neilgā laika posmā - novembrī samazinājām gāzes cenu par 8%, un šis samazinājums attieksies uz janvārī patērēto dabasgāzi.”

Lai gan dabasgāzes cena šajā apkures sezonā jau sākotnēji bijusi par aptuveni 30% lētāka nekā pirms gada, tomēr, kā liecina “Elenger” veiktais pētījums*, 84% Latvijas iedzīvotāju satrauc dabasgāzes cenas šajā sezonā.

“Iedzīvotājiem nav jāsatraucas par dabasgāzes cenu šajā apkures sezonā, jo tā jau ir bijusi ievērojami lētāka nekā pērn, un šobrīd, reaģējot uz tirgus situāciju, kā arī to, ka dabasgāzes krājumi ir pietiekami, varam klientiem piedāvāt cenas samazinājumu par ceturtdaļu, kas laikā, kad joprojām atsevišķās preču un pakalpojumu grupās jūtam atskaņas no ievērojamā inflācijas kāpuma gada sākumā, ir nozīmīgs samazinājums, ar pozitīvu ietekmi uz mājsaimniecību budžetu,” atzīmē Skulte.

Izvēloties sev atbilstošu dabasgāzes piegādātāju – ietaupījums līdz 450 eiro.

Iedzīvotāji aicināti izvērtēt gan dabasgāzes lietošanas paradumus, gan tās cenu, izvēloties sev finansiāli izdevīgāko risinājumu. “Salīdzinot un izvēloties sev izdevīgāko piedāvājumu, mājsaimniecībām būtu iespējams ietaupīt ievērojamu summu - aptuveni 450 eiro gadā, ja dabasgāze tiek lietota apkurei. Piemēram, vēsturiskā monopolista “universālais” piedāvājums ir par 28% dārgāks nekā “Elenger” piedāvātais “Elastīgais plāns” 2024.gada februārim**, kas nozīmē 450 eiro ietaupījumu gadā, bet ņemot vērā, ka ziemas periodā gāzes patēriņš ir lielāks, faktiskais ietaupījums ir ievērojami lielāks: 60-80 eiro mēnesī,” norāda Skulte.

“Elenger” dabasgāzi iepērk ASV un Norvēģijā, un, ir vienīgais dabasgāzes tirgotājs, kas sadarbojas ar abiem reģiona lielajiem termināļiem Lietuvā un Somijā, nodrošinot nepieciešamo klientu pieprasījumu pēc dabasgāzes.

Strādājot piecos tirgos – Somijā, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā – “Elenger” pērn kļuva par lielāko privāto enerģētikas kompāniju Somijā un Baltijas reģionā. “Elenger” grupa piedāvā saviem klientiem dabasgāzi cauruļvados, saspiesto dabasgāzi (CNG) un sašķidrināto dabasgāzi, un tā pārvalda lielāko gāzes tīklu Igaunijā un Latvijā. Kompānija aktīvi iesaistās starptautiskajā enerģijas tirdzniecībā un attīsta atjaunīgās enerģijas portfeli ar saules enerģiju un biometāna ražošanu un tirdzniecību. Mājas tirgū Igaunijā “Elenger” strādā ar “Eesti Gaas” zīmolu.

*Pētījumu veikusi pētījumu kompānija “Nostrat Latvija”, šī gada oktobrī, aptaujājot 1006 respondentus vecumā no 18-74. gadiem.

**Saskaņā ar publiski pieejamo informāciju uz 2023.gada 19.decembri

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu