Noskaties Neraugoties uz sankcijām, Ziemeļkorejas diktators ticis pie jauna "Maybach" (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns saņēmis jaunu, greznu bruņumašīnu, neskatoties uz sankcijām. Dienvidkorejas žurnālisti dalījušies ar video no kongresa Phenjanā, vēsta portāls "Motor".

Cilvēki bijuši pārsteigti, ka Čenuns uz pasākumu ieradies ar ložu necaurlaidīgo 2019. gada parauga "Mercedes-Benz Maybach S650". Iepriekš šāds limuzīns diktatora autoparkā nav manīts. Ievest luksusa preces Ziemeļkorejā ir sarežģīti, jo kopš 2006. gada valstij noteiktas ANO sankcijas.

Kā Čenunam izdevies apiet sankcijas, līdz galam nav zināms. Pirms četriem gadiem Ziemeļkorejas līderis tika novērots ar pielāgoto "Mercedes-Benz W221 Pullman", un toreiz "New York Times" žurnālisti atrada "Krievijas pēdas", dodot mājienu, ka bruņotie limuzīni Phenjanā varētu būt nonākuši caur Vladivostokas ostu.

Jaunā "Maybach" parādīšanās pagaidām izmeklēšanu nav izpelnījusies. Spriežot pēc video,  Čenuna rīcībā šobrīd ir bruņuauto ar indeksu "S 650" un VR10 aizsardzības līmeņa bruņām - tādas tika ražotas tikai divu gadu nogrieznī (2019. un 2020. gadā). Automobilim ir aizmugurējo riteņu piedziņa un 6,0 litru tilpuma V12 dzinējs. Šķiet, ka "Mercedes-Maybach" kļūs par Ziemeļkorejas līdera galveno dienesta auto.

Lai gan Ziemeļkoreja jau ilgi ir zem sankcijām, ar kontrabandu uz šo valsti nodarbojas vismaz 90 valstis, un nebūt ne vienmēr runa ir par luksusa klases priekšmetiem. Ziemeļkorejā nelegāli ieved komponentus militārajai rūpniecībai, visu veidu transportlīdzekļus, lauksaimniecības produktus un daudz ko citu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu