Savējie pārāk dārgi un neproduktīvi? Krievija grib piesaistīt vairākus tūkstošus viesstrādnieku no Ziemeļkorejas (11)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Strādnieki Ziemļekorejā. Ilustratīvs attēls.
Strādnieki Ziemļekorejā. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Līdz ar strauji augušajiem būvniecības apjomiem Krievijas Būvniecības ministrija šobrīd izskata jautājumu par vairāku tūkstošu darbinieku piesaisti no Ziemeļkorejas.

Turklāt tieši Novosibirskas apgabala vadība iesniegusi pieteikumu par nepieciešamību ievest aptuveni divus tūkstošus speciālistu no šīs valsts.

Novosibirskas apgabala būvniecības ministrs Aleksejs Kolmakovs preses konferencē informējis, ka reģiona būvniecības nozare šobrīd ir "iespēju virsotnē" un tai kopumā nepieciešami papildu 4,5–5 tūkstoši darbinieku. Tāpēc "ir pieteikums – lūdzam mums atvest aptuveni divus tūkstošus cilvēku no Ziemeļkorejas", paudis reģiona būvniecības ministrs.

Izdevums "The Moscow Times" savukārt atgādina, ka iepriekš Krievijas vicepremjers Marats Husnuļins atzinis, ka celtniecībā strādājošo ziemeļkorejiešu darba ražīgums ir augstāks nekā Krievijas strādniekiem, tostarp kā piemēru viņš minējis flīzētājus no Ziemeļkorejas.

Viens šāds speciālists "aizvieto divus vai divarpus Krievijas flīzētājus", intervijā Krievijas televīzijas kanālam RBK atzinis Husnuļins.

Turklāt, pēc viņa teiktā, ja migrantu vietā tiks piesaistīti krievu strādnieki, tas radīs lielākas būvniecības izmaksas. 

Jāatgādina, ka atbilstoši 2017. gadā pieņemtajai Apvienoto Nāciju Organizāciju (ANO) rezolūcijai visām valstīm, kas ir organizācijas dalībnieces, tostarp Krievijai, ir pienākums atteikties nodarbināt Ziemeļkorejas pilsoņus. ANO skaidroja šo lēmumu ar to, ka saskaņā ar Ziemeļkorejas likumiem valsts iedzīvotājiem ir jāiemaksā valstij līdz 70% no viņu algas, bet varas iestādes tērē šos ienākumus kodolieroču un ballistisko ieroču radīšanas programmām.

Tomēr tas Krievijai nav šķērslis. Jau septembrī izskanēja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Ziemeļkorejas vadītājs Kims Čenuns esot vienojušies, ka Krievijas okupētajās Doneckas un Luhanskas apgabalu teritorijās varētu ievest būvstrādniekus no Ziemeļkorejas. 

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu