Aptauja: vairums Latvijas iedzīvotāju Ziemassvētku galdam atvēlēs 50–150 eiro

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ziemassvētku galdam 36% Latvijas iedzīvotāju šogad plāno atvēlēt 50–100 eiro, liecina "SEB bankas" veiktās aptaujas rezultāti.

Aptaujā noskaidrots, ka 15% Latvijas iedzīvotāju svētku mielastam tērēs no 100 līdz 150 eiro, bet vēl 10% – vairāk par 150 eiro.

Tāpat 72% aptaujāto norāda, ka tērēs līdzīgu summu kā pērn, 13% svētku mielastam atvēlēs mazāk, bet 5% – vairāk naudas nekā pagājušajā gadā.

Teju katrs piektais Latvijas iedzīvotājs jeb 19% aptaujāto min, ka, klājot svētku galdu, iekļausies 50 eiro. Šādu summu lielākoties gatavojas atvēlēt seniori virs 60 gadu vecuma.

Vienlaikus daļa Latvijas iedzīvotāju svētku izdevumiem pievienos arī maksu par citām atpūtas iespējām: kaut arī vairākums – 84% – Ziemassvētkus svinēs mājās, daļa svētkus svinēs citādi, piemēram, restorānā, kafejnīcā, klubā, viesu namā vai pirtī, ārzemju ceļojumā.

"Lūkojoties uz aptaujas rezultātiem, joprojām ir jūtamas citu izmaksu pieauguma sekas, jo to iedzīvotāju, kuri šogad tēriņus par svētku mielastu samazinās, ir vairāk nekā to, kuri var atļauties tos palielināt," norāda "SEB bankas" Privātpersonu segmenta vadītāja Elza Rudzīte.

Viņa arī piebilst: lai Ziemassvētki neizveidotu robu ģimenes budžetā, labākais risinājums būtu veidot uzkrājumu tieši šim mērķim – ik mēnesi novirzīt noteiktu summu krājkontā – līdzīgi, kā mēs krājam vasaras atvaļinājumam vai kādam lielam pirkumam.

Uzziņai: iedzīvotāju aptauju Latvijā pēc "SEB bankas" pasūtījuma 2023. gada novembrī veicis uzņēmums "Norstat", aptaujājot 1004 respondentus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu