Noskaties Rēzeknē pagājušajā sezonā mākslīgi uzturēts augsts apkures tarifs (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Pagājušajā apkures sezonā Rēzeknē siltumenerģijas tarifi tika pārskatīti tikai pēc valsts atbalsta beigām, lai gan dome bija informēta par iespēju samazināt šīs izmaksas. Faktiski SIA "Rēzeknes siltumtīkli" ražoja siltumenerģiju saskaņā ar tarifu 128 eiro par megavatstundu (MWh), bet pārdeva gandrīz divas reizes dārgāk, tā, atsaucoties uz Valsts kontroles secinājumiem, ziņo LSM.LV

2022. gada novembrī SIA "Rēzeknes siltumtīkli" rosināja siltumenerģijas tarifa izmaiņas, bet savlaicīgi nesniedza pietiekamu informāciju par tarifu ekonomisko pamatotību un atbilstību faktiskajām izmaksām. 2022. gadā no janvāra līdz aprīļa beigām "Rēzeknes siltumtīkli" tarifus spēja pārskatīt trīs reizes, bet vēlāk, kad tarifs tika vairākkārt ievērojami palielināts, vairākus mēnešus tas netika pārskatīts līdz pat apkures sezonas noslēgumam un valsts atbalsta beigām.

Valsts kontroles padomes locekle Ilze Bādere skaidroja, ka Rēzeknes pašvaldības rīcībā bija informācija par to, ka "Rēzeknes siltumtīklu" jau novembrī regulatorā iesniegtajam tarifam ar tajā iekļautajiem ieņēmumiem un izdevumiem vajadzēja būt 151,9 eiro, bet no marta pat vēl zemākam. Taču faktiski vēl pat 2023. gada maijā Rēzeknē apkures tarifs bija 214 eiro par MWh – augstākais visā Latvijā, liecina sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) informācija.

Video: Valsts kontrole informē par revīzijas rezultātiem Rēzeknes domē

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu