NOSKATIES Valdība neatbalsta ieceri dubultot nodevu par pases izsniegšanu (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Personu apliecinoša dokumenta - pases maiņa Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Rīgas 2.nodaļā.
Personu apliecinoša dokumenta - pases maiņa Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Rīgas 2.nodaļā. Foto: Edijs Pālens/LETA

No nākamā gada februāra Latvijā sāks izsniegt jauna parauga pases. Publiskajā telpā izskanēja informācija, ka tādēļ no 2024. gada 12. februāra pieaugs arī nodevas apmērs par pasu izsniegšanu - no 30 uz 60 eiro. Pēc sašutuma par nodevas apmēra straujo pieaugumu, Ministru prezidente Evika Siliņa nākusi klajā ar paziņojumu, ka tik lielu sadārdzinājumu valdība nebūs gatava atbalstīt, vēsta televīzijas kanāla TV3 ziņu raidījums.

Siliņa "900 sekundes" raidījumā sacīja, ka ne katram cilvēkam Latvijā vajag pasi. Svarīgāka esot eID karte. Savukārt pase – tikai tiem, kuri ceļo uz trešajām valstīm.

Pēc sabiedrības paustā sašutuma amatpersonas viedokli strauji mainīja. Intervijā Latvijas Radio Siliņa jau pieļāva, ka valdība neatbalstīs nodevas divkāršošanu.

TV3 vēsta, ka, lai gan arī Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis iepriekš bija mierinājis iedzīvotājus, ka pase vairs nav obligāts dokuments, un skaidrojis, ka nodeva nav mainīta kopš 2012. gada, tagad viņš, līdzīgi kā premjere, apšauba ieceri nodevu dubultot.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu