Somi pamanījuši krievu fiktīvo aviokompāniju un sola rūpīgi sekot tās lidmašīnām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Somijas iestādes būs īpaši piesardzīgas, ja nākotnē tiks veikti jebkādi mēģinājumi lidot uz Somiju ar lidsabiedrības “Southwind Airlines” lidmašīnām, kas, iespējams, ir tikai butaforisks veidojums, aiz kura slēpjas Krievija, norāda Somijas Transporta un sakaru aģentūras “Traficom” ģenerāldirektors Jarkko Saarimäki.

“Southwind Airlines” lidmašīna Somijas teritorijā ir redzēta jau augustā, apstiprina lidostas operators “Finavia”. Saskaņā ar “Finavia” sniegto informāciju cita Turcijas aviosabiedrība ir noīrējusi “Southwind Airlines” lidmašīnu lidojumam starp Helsinkiem un Stambulu.

Rudenī “Southwind Airlines” ir interesējusies par iespēju izmantot Helsinku lidostu kā rezerves lidostu lidojumiem uz Sanktpēterburgu, sacīja Jarkko Saarimäki.

- Mēs esam viņiem atgādinājuši par sankciju politiku (pret Krieviju) Eiropā.

“Ņemot vērā aizdomas par “Southwind Airlines” izcelsmi, īpaši rūpīgi tiek pārbaudīta to uzņēmumu izcelsme, kuri izmanto tās lidmašīnas,” saka Saarimäki.

Saskaņā ar Vācijas laikraksta “Bild” ziņām Krievija mēģina nogādāt migrantus uz ES robežām, izmantojot Turcijas uzņēmumu “Southwind Airlines”.

“Bild” sniegto informāciju pagaidām nav iespējams apstiprināt. “Ja (Southwind) lidmašīnas tiek izmantotas, lai mēģinātu iekļūt valstī, iestādēm jebkurā gadījumā būs jāsāk plašāka izmeklēšana par uzņēmuma (kas izmanto lidmašīnas) izcelsmi,” sacīja Saarimäki.

“Southwind” tīmekļa vietnē norādīts, ka no nākamā gada pavasara tiek gatavoti arī lidojumi uz Somiju. Ja “Bild” informācija ir pareiza, tad lidojumu atļauja, visticamāk, netiks piešķirta, iepriekš komentēja Saarimäki.

Krievija tiek apsūdzēta, ka tā izmanto migrantus kā instrumentu, lai izdarītu spiedienu uz ES valstīm, kuras pēc iebrukuma Ukrainā Krievijai ir noteikušas sankcijas.

Kopš augusta Somijā caur austrumu robežu ir ieradušies vairāk nekā 1000 patvēruma meklētāju. Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas sniegto informāciju Krievijas iestādes mudina cilvēkus šķērsot robežu, lai pārslogotu Somijas patvēruma sistēmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu