"Conexus" valdē ievēl Inčukalna pazemes gāzes krātuves vadītāju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdē no 2024. gada 1. janvāra darbu sāks Inčukalna pazemes gāzes krātuves (PGK) vadītājs Rinalds Dimiņš, pavēstīja uzņēmums.

Amatā Dimiņš iecelts uz piecu gadu termiņu.

Konkurss uz "Conexus" valdes locekļa, tehniskā direktora amatu tika izsludināts šogad oktobrī, jo līdzšinējais uzņēmuma tehniskais direktors Gints Freibergs nākamajā pilnvaru termiņā neturpinās darbu valdē. Freiberga pilnvaru termiņš ir līdz 2023.gada 31.decembrim.

Valdes locekļa, tehniskā direktora amata pretendenti varēja pieteikties konkursā līdz 2023.gada 23.oktobrim. Kopumā pieteikumus uz valdes locekļa amatu iesniedza 21 kandidāts. Atlases process tika organizēts piecās kārtās.

Konkursa pirmajā kārtā konsultants veica kandidātu iesniegto dokumentu izskatīšanu un atbilstības pārbaudi, dalībai otrajā kārtā izvirzot 16 kandidātus. Konkursa otrajā kārtā noritēja konsultanta organizētas intervijas ar kandidātiem, tālākai dalībai izvirzot astoņus kandidātus.

Konkursa trešajā kārtā komisija veica padziļinātas, daļēji strukturētas intervijas ar kandidātiem angļu valodā, kandidātiem sagatavojot arī prezentāciju no tehniskā direktora skatupunkta atbilstoši komisijas dotajam uzdevumam. Tālākai dalībai tika izvirzīti divi kandidāti.

Konkursa ceturtajā kārtā tika veikta testēšana ar analītisko un personības testu palīdzību, iesniegto atsauksmju pārbaude. Apkopojot vērtēšanas rezultātus, komisija pieņēma lēmumu iesniegt izskatīšanai "Conexus" padomes sēdē informāciju par abiem kandidātiem galīgā lēmuma pieņemšanai.

Konkursa piektajā kārtā "Conexus" padome izvērtēja nominācijas komisijas iesniegto informāciju un pieņēma lēmumu uz piecu gadu termiņu no 2024.gada 1.janvāra valdē iecelt Dimiņu.

Nominācijas komisijas sastāvā bija "Conexus" padomes priekšsēdētājs Ilmārs Šņucins un padomes loceklis Viktors Sentuhovskis. Savukārt komisijas konsultants bija vadītāju atlases uzņēmums "Pedersen & Partners".

Šobrīd "Conexus" valdē darbojas tās priekšsēdētājs Uldis Bariss, kā arī valdes locekļi - Mārtiņš Gode un Freibergs.

Jau vēstīts, ka "Conexus" apgrozījums šogad deviņos mēnešus bija 52,38 miljoni eiro, kas ir par 33% vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 31,5% un bija 4,7 miljoni eiro.

"Conexus" ir vienotais dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operators Latvijā, kas veic krātuves infrastruktūras uzturēšanas un uzlabošanas pasākumus, realizē nepieciešamos ieguldījumus infrastruktūras attīstībā, uzrauga un kontrolē krātuves stabilitāti, kā arī atbild par krātuves jaudu rezervēšanu un pārdošanu.

"Conexus" lielākais akcionārs ir valstij piederošais "Augstsprieguma tīkls" (68,46%), kamēr 29,06% akciju pieder Japānas uzņēmuma "Marubeni" pārvaldītajam fondam "MM Capital Infrastructure Fund", bet 2,48% - pārējiem akcionāriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu