Izraēlas triecienā Libānas dienvidos nogalināti trīs cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas gaisa spēku triecienā Libānas dienvidos trešdien tika nogalināti trīs cilvēki, ziņoja Libānas valsts mediji.

Irānas atbalstītais Libānas šiītu grupējums "Hizbollah" paziņoja, ka triecienā gājis bojā viens šī grupējuma kaujinieks. Libānas valsts mediji ziņoja, ka ir nogalināti arī divi šī kaujinieka radinieki.

Kopš 7.oktobrī sākās karš starp Izraēlu un Gazas joslā valdošo palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās", ir pastiprinājušās apšaudes uz Izraēlas-Libānas robežas, galvenokārt starp Izraēlas armiju un "Hamās" sabiedroto "Hizbolllah", raisot bažas par kara paplašināšanos.

"Ienaidnieka lidmašīnas pirms pusnakts uzbruka namam (..) Bintdžbeilas pilsētas centrā" apmēram divus kilometrus no robežas, nogalinot vīrieti, viņa brāli un viņa sievu, ziņoja Libānas Nacionālā ziņu aģentūra (NNA).

Triecienā gāja bojā "Hizbollah" kaujinieks Ali Bazi, viņa brālis Ibrahims un viņa sieva Šuruka Hammuda, bet vēl viens ģimenes loceklis tika ievainots. Ibrahims Bazi bija Austrālijas pilsonis, kurš pirms nedēļas bija ieradies apciemot radiniekus.

Austrālijas valdība paziņoja, ka gaisa triecienā nogalināti divi Austrālijas pilsoņi, bet nenosauca viņu vārdus.

"Hizbollah" vēlāk paziņoja, ka izšāvis 30 raķetes "Katjuša" uz Kirjatšmonas pilsētu Izraēlas ziemeļos, "atbildot uz ienaidnieka atkārtotajiem noziegumiem un uzbrukumu civiliedzīvotāju mājām Bintdžbeilā".

Kopš 7.oktobra karadarbībā uz abu valstu robežas ir gājuši bojā vairāk nekā 150 cilvēku Libānas pusē - galvenokārt "Hizbollah" kaujinieki, kā arī vairāk nekā 20 civiliedzīvotāju, tai skaitā trīs žurnālisti. Izraēlas pusē šajā laikā nogalināti vismaz četri civiliedzīvotāji un deviņi karavīri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu