Noskaties "Vai šādas darbības kāds kontrolē?" NMPD šoferis Rīgā rupji pārkāpj noteikumus (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" video

Raidījuma "Bez tabu" skatītāja Sanita Rīgā, gaidot zaļo atļaujošo gaismas signālu Kārļa Ulmaņa gatvē krustojumā ar Vienības gatvi, fiksē iespējamu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu - potenciālais pārkāpējs ir Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) operatīvā transportlīdzekļa vadītājs.

"Gribēju jautāt, vai tiešām NMPD darbinieki var pārkāpt ceļu satiksmes noteikumus bez ieslēgtām bākugunīm un skaņas signāla? Vienības un Ulmaņa gatves krustojumā, braucot pa Vienības gatvi virzienā uz tirdzniecības centru "Aleja", var braukt tikai pa labi vai taisni, bet mediķu auto stāv un gaida, kad varēs nogriezties pa kreisi. Vai šādas darbības tiek kontrolētas? Kādēļ apzināti, bez nepieciešamības tiek pārkāpti noteikumi?" vaicāja Sanita.

Kritisks par Sanitas uzņemtajā video redzamo situāciju ir satiksmes drošības eksperts Oskars Irbītis, norādot, ka bez iedegtām bākugunīm un īpašā skaņas signāla operatīvais transportlīdzeklis, par spīti visam trafarējumam, ir tāds pats braucamais kā jebkurš cits ikdienas pārvietošanās līdzeklis un bez jelkādām priekšrocībām.

NMPD pārstāvis Egils Lapiņš atzīst, ka konkrētajā situācijā šoferis patiešām ignorējis ceļu satiksmes noteikumus.

Plašāk "Bez tabu" sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu