Gada beigās ierasts pārdomāt, ko gada laikā ir izdevies sasniegt, kas nav sanācis kā gribētos, kā arī to, ko gribētu paveikt nākamajā gadā. TVNET+ intervijā ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu atskatāmies uz aizvadītajā gadā izdarīto un to, kā šie darbi, piemēram, Stambulas konvencijas ratifikācija, ietekmēs mūs turpmāk, kā arī pārrunājam, ko viņas vadītā valdība ir apņēmusies paveikt 2024. gadā.

- Par vardarbības gadījumu ziņošanu runājot, pēc iedzīvotāju stāstītā, nu nav tās uzticamības policijas darbam, ka viņi to iesniegumu neatmetīs atpakaļ. Vai šobrīd pēc Stambulas konvencijas ratifikācijas var teikt: "Nāciet, ziņojiet, mēs jūs ņemsim vērā!"?

- Es domāju, ka tas vēl ir pamatīgs darbs kopumā. Tas ir arī minētais Iekšlietu ministrijas iestāžu kapacitātes jautājums. Man ir lielas cerības arī uz vienoto izglītības jomu, ko izietu arī iekšlietu darbinieki, jo, manuprāt, Valsts policijas koledžā ir nepietiekamas zināšanas arī par šādu noziegumu nozīmīgumu un arī skaitliskumu. Šobrīd šī augstākā mācību iestāde, ko Iekšlietu ministrija kopā ar universitātēm ir izveidojusi, arī palīdzēs iekšlietu darbiniekiem saprast, ka tas ir noziegums un tas ir jāizmeklē.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X