Inčukalna pazemes gāzes krātuves vadītājs Dimiņš sācis darbu "Conexus" valdē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Conexus Baltic Grid" Inčukalna pazemes gāzes krātuves vadītājs Rinalds Dimiņš uzrunā klātesošos Valsts prezidenta un Igaunijas prezidenta Inčukalna pazemes gāzes krātuves apmeklējuma laikā.
"Conexus Baltic Grid" Inčukalna pazemes gāzes krātuves vadītājs Rinalds Dimiņš uzrunā klātesošos Valsts prezidenta un Igaunijas prezidenta Inčukalna pazemes gāzes krātuves apmeklējuma laikā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdē no šodienas, 1. janvāra, iecelts Inčukalna pazemes gāzes krātuves (PGK) vadītājs Rinalds Dimiņš, pavēstīja uzņēmumā.

Amatā Dimiņš iecelts uz piecu gadu termiņu.

"Conexus" valdes locekļa amatu nevar apvienot ar Inčukalna PGK vadītāja amatu, informēja "Conexus" pārstāvji.

Konkurss uz "Conexus" valdes locekļa, tehniskā direktora amatu tika izsludināts šogad oktobrī, jo līdzšinējais uzņēmuma tehniskais direktors Gints Freibergs nākamajā pilnvaru termiņā neturpinās darbu valdē. Freiberga pilnvaru termiņš bija līdz 2023.gada 31.decembrim.

"Conexus" valdē no strādā tās priekšsēdētājs Uldis Bariss, kā arī valdes locekļi - Mārtiņš Gode un Dimiņš.

Jau vēstīts, ka "Conexus" apgrozījums šogad deviņos mēnešus bija 52,38 miljoni eiro, kas ir par 33% vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 31,5% un bija 4,7 miljoni eiro.

"Conexus" ir vienotais dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operators Latvijā, kas veic krātuves infrastruktūras uzturēšanas un uzlabošanas pasākumus, realizē nepieciešamos ieguldījumus infrastruktūras attīstībā, uzrauga un kontrolē krātuves stabilitāti, kā arī atbild par krātuves jaudu rezervēšanu un pārdošanu.

"Conexus" lielākais akcionārs ir valstij piederošais "Augstsprieguma tīkls" (68,46%), kamēr 29,06% akciju pieder Japānas uzņēmuma "Marubeni" pārvaldītajam fondam "MM Capital Infrastructure Fund", bet 2,48% - pārējiem akcionāriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu