Noskaties Jaungadā neatliekamā palīdzība saukta arī svinētāju kautiņos gūto traumu dēļ (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
NMPD brigāde. Ilustratīvs foto,
NMPD brigāde. Ilustratīvs foto, Foto: Jānis Škapars/TVNET

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, šoreiz gadumijas svinības noritējušas bez traģiskiem negadījumiem, vēsta Latvijas Televīzija. Tomēr arī šoreiz bijušas traumas, kas lielā mērā saistītas ar pārmērīgu alkohola lietošanu vai neuzmanīgu apiešanos ar uguni.

Pavisam Jaungada naktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem bijis ap 200 izsaukumu, kas ir daudz, tomēr gūtās traumas nav smagas.

Pārsvarā traumas gūtas krītot vai svinētāju savstarpējos konfliktos alkohola reibumā.

"Mums ir jāuzteic iedzīvotāji par ieklausīšanos operatīvo dienestu padomos. Tomēr izsaukumu skaits bija liels, un aizvadītajā diennaktī mediķiem darba bija ļoti daudz. Bija

ļoti daudz izsaukumu, kas saistīti ar alkohola lietošanu un tās laikā gūtajām traumām, tāpat dažādas konfliktsituācijas starp svinētājiem, kuru laikā gūti dažādi ievainojumi," pastāstīja NMPD sabiedrisko attiecību speciāliste Arita Freimane.

Kopumā Jaungadā iedzīvotāji alkoholu lietojuši neprātīgi daudz, liecina NMPD novērojumi, izbraucot uz notikumu vietām. 

Savukārt uz Latvijas ceļiem aizvadītā gada pēdējā diena bijusi salīdzinoši mierīga – reģistrēti 60 ceļu satiksmes negadījumi, no kuriem tikai vienā cietis cilvēks, savukārt pie stūres alkohola reibumā pieķerti 11 transportlīdzekļu vadītāji.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu