Izraēla novērsusi dronu uzbrukumu no Libānas robežas puses

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Stringer/Scanpix

Izraēla izjaukusi plānotu bezpilota lidaparātu uzbrukumu Izraēlas ziemeļiem netālu no robežas ar Libānu, paziņoja Izraēlas armija.

"Izraēlas armija izjauca teroristu šūnu pirms tā spēja palaist" dronus, informēja Izraēlas armija piebilstot, ka Irānu atbalstošā Libānas šiītu grupējuma "Hizbollah" kaujinieki mēģināja palaist lidrobotus no civiliedzīvotāju apdzīvotas vietas Libānas dienvidos.

Armijas paziņojumā uzsvērts, ka tas apliecina, ka "Hizbollah" turpina izmantot civilās teritorijas savai teroristiskajai darbībai.

"Hizbollah" apgalvoja, ka tā kaujinieki ir uzbrukuši Izraēlas postenim pie Libānas robežas.

Izraēlas armija arī paziņoja, ka ir uzbrukusi raķešu palaišanas vietām Sīrijā. No kaimiņvalsts palaistas piecas raķetes esot ielidojušas un nokritušas lauku apvidū Izraēlas ziemeļos.

Pirmdienas vakarā "Hizbollah" paziņoja, ka tās uzbrukumā Izraēlas ziemeļiem trāpīts vietai, kur pulcējās Izraēlas karavīri. Izraēlas armija apstiprināja, ka no Libānas palaistā gaisa triecienā Izraēlas ziemeļos ievainoti pieci armijas rezervisti, kas nogādāti slimnīcā.

Izraēlas iznīcinātāji iepriekš lidoja nelielā augstumā virs galvaspilsētas Beirūtas un Libānas dienvidu apgabaliem, kas atrodas tuvu Izraēlas ziemeļu apgabaliem. Izraēlas armijas pārstāvji vēlāk paziņoja, ka ir veikuši gaisa un sauszemes uzbrukumus Libānā, kuru mērķis ir "vietas, kurās darbojas "Hizbollah" teroristi.

Kopš kara Gazas joslā sākuma 7. oktobrī, Izraēlas un Libānas robežas tuvumā notikušas pastāvīgas konfrontācijas, kas ir lielākais vardarbības uzliesmojums starp Izraēlas armiju un "Hizbollah" kopš 2006.gada.

Izraēla ir brīdinājusi "Hizbollah", ka Libānas galvaspilsētai Beirūtai draud līdzīgs liktenis kā Gazai, ja uzbrukumi turpināsies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu