Industriālā parka attīstībai Valmieras novada pašvaldība saņems 20 miljonus eiro (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valmieras dome.
Valmieras dome. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valmieras novada pašvaldībai piešķirs 20 miljonus eiro Industriālā parka attīstībai, informēja pašvaldība.

Pagājušā gada beigās Valmieras novada pašvaldība saņēmusi Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) atzinumu par projekta iesnieguma nosacījumu izpildi un apstiprinājumu par Atveseļošanas un noturības mehānisma finansējuma 20 miljonu eiro apmērā piešķiršanu Valmieras Industriālā parka attīstībai.

No atzinuma stāšanās spēkā 30 dienu laikā starp CFLA un Valmieras novada pašvaldību tiks noslēgta vienošanās par projekta īstenošanu.

Tas nozīmē, ka divu gadu laikā Valmierā tiks attīstīts nacionālas nozīmes industriālais parks, pie kura izveides darbs sākts 2014.gadā.

Pašvaldība atgādina, ka 2017.gadā Valmieras Industriālā parka izveidei paredzētā teritorija ar likumu tika nodota pašvaldībai infrastruktūras izveidei, tajā skaitā būvniecībai, lai veicinātu inovatīvu produktu ražošanu un attīstību, sekmētu jaunuzņēmumu darbību, dažādotu reģiona ekonomiku.

2022.gada nogalē un 2023.gada sākumā veikta visas teritorijas militārā mantojuma sanācija, paralēli veicot teritorijas atmežošanu.

Valmieras Industriālā parka, kas atrodas pie stratēģiski svarīgas infrastruktūras, proti, autoceļa Inčukalns-Valmiera-Igaunijas robeža, apvedceļa Valmiera-Smiltene un dzelzceļš, pieejama elektroapgādes, siltumapgādes infrastruktūra, attīstība sekmēs Valmieras novada un Vidzemes reģiona attīstību un ekonomisko izaugsmi, paaugstinās iedzīvotāju dzīves kvalitāti Vidzemes reģionā līdz pat Latvijas Ziemeļu robežai.

Industriālais parks ļaus reģionam piesaistīt investīcijas, attīstīt ražošanu, kā arī nodrošināt Vidzemes iedzīvotājiem jaunas darbavietas.

Kā vēstīts, Valmieras Industriālā parka attīstību nosaka Valmieras novada pašvaldības domes saistošie noteikumi "Par Valmieras Industriālā parka teritorijas un publiskās infrastruktūras izmantošanu un pārvaldīšanu" un Valmieras Industriālā parka stratēģija 2023.-2028.gadam.

2023.gada 16.novembrī Valmieras novada dome lēma iesniegt projekta "Valmieras Industriālā parka attīstība" pieteikumu Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna reformu un investīciju virziena "Reģionālā politika" investīcijām "Investīcijas uzņēmējdarbības publiskajā infrastruktūrā industriālo parku un teritoriju attīstīšanai reģionos" finansējuma piesaistei.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu