"Jaunā Vienotība" ņems vērā sabiedriskās domas aptaujas, veidojot savu sarakstu EP vēlēšanām (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Jaunās Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.
"Jaunās Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis. Foto: Zane Bitere/LETA

Veidojot sarakstu startam šovasar gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, "Jaunā vienotība" (JV) ņems vērā arī sabiedriskās domas aptauju, intervijā laikrakstam "Diena" atklājis Saeimas JV frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ainars Latkovskis.

Potenciālajiem kandidātiem, kuri vēlas no JV saraksta kandidēt EP vēlēšanās, esot jāpiesakās līdz nākamajai nedēļai, vienlaikus arī politiskais spēks pats paturot tiesības uzaicināt kādu personu. Pēc tam būs konkrēts laiks, kad tiks izveidota tā saucamā kandidātu ranžēšanas komisija, un beigās sarakstu apstiprinās partijas valde un dome.

"Līdz ar to tie ir pamatīgi trīs sieti, caur kuriem ies šis piedāvātais saraksts, pat četri, jo lems vispirms Vienotības valde un pēc tam apvienotā JV valde, kurā ir arī reģionālo partiju pārstāvji. Līdzīgi kā citas partijas mēs arī veicam sabiedriskās domas aptauju, un arī tā tiks ņemta vērā. Līdz ar to mēs būsim diezgan gatavi, lai izvērtētu katru kandidātu,"

"Dienai" pastāstījis politiķis.

Cik Latkovskim zināms, līdz intervijas tapšanas brīdim vēl neviens potenciālais kandidāts nebija pieteicies, tāpēc Saeimas deputāts atturējies laikrakstam vērtēt kāda pretendenta iespējas atrasties kādā konkrētā saraksta vietā.

Vaicāts, kurš no Latvijas un arī no partijas interešu viedokļa būtu jāvirza Eiropas Savienības (ES) komisāra amatam - pašreizējais eirokomisārs, Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis (JV) vai bijušais EP deputāts un ekspremjers Krišjānis Kariņš (JV), Latkovskis atbildējis, ka tam jābūt vislabākajam, bet to lems valdība, tātad par šo jautājumu tikšot mēģināts panākt vienošanos koalīcijā.

Pagaidām gan Latkovskis neesot dzirdējis neviena koalīcijas partnera viedokli ne par Kariņu, ne Dombrovski kā iespējamo kandidātu uz eirokomisāra amatu.

"Līdz ar to es pašreiz atturēšos komentēt. Mums noteikti ir vairāki kandidāti, bet šeit ļoti uzmanīgi, šeit mēs strādājam kā komanda kopā valdībā," laikrakstam sacījis JV politiķis.

Politikas kuluāros jau ilgāku laiku tiek izteikti minējumi, kas būs JV pirmais numurs gaidāmajās vēlēšanās un attiecīgi arī iespējamais Eiropas komisāra amata pretendents - Dombrovskis vai Kariņš, kura pozīcijas gan esot vājinājusi aktuālā ažiotāža ap viņa izmantotajiem privātajiem avioreisiem. Dombrovskis divus sasaukumus jau ir bijis ES komisārs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu