Drošības dienests aizturējis personu, kas vākusi un nodevusi Krievijai informāciju par militāriem objektiem Latvijā (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Valsts drošības dienests (VDD) 2023.gada 20.decembrī ir aizturējis Krievijas pilsoni aizdomās par spiegošanu Krievijas specdienesta labā.

Kriminālprocess pret šo personu sākts aizvadītā gada 18.decembrī saskaņā ar Krimināllikuma 85. panta pirmo daļu, t.i., par neizpaužamu ziņu un citu ziņu nelikumīgu vākšanu un nodošanu ārvalsts izlūkdienestam tā uzdevumā.

VDD izmeklēšanā iegūtā informācija liecina, ka

persona vākusi un Krievijas specdienestam nodevusi informāciju par kritisko infrastruktūru un militāriem objektiem Latvijā.

Saskaņā ar dienesta rīcībā esošo informāciju persona Krievijas specdienestam sniegusi arī cita veida atbalstu pret Latvijas valsti vērstu darbību nodrošināšanā.

VDD piecos ar personu saistītos objektos Rīgā un tās apkārtnē ir veicis kriminālprocesuālas darbības. Padziļinātai izpētei ticis izņemts liels apjoms datu nesēju un dokumentu.

Aizdomās turētajai personai kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums.

VDD sniegs papildu informāciju par izmeklēšanas gaitu atbilstoši kriminālprocesa virzībai.

Izmeklēšanas interesēs VDD patlaban plašāku informāciju aģentūrai LETA nesniedza.

Par šādu nodarījumu Krimināllikums paredz brīvības atņemšanu no viena līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu