"Financial Times" publicējis prognozes 2024. gadam (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Ietekmīgā medija “Financial Times” žurnālisti nākuši klajā ar savām tradicionālajām prognozēm 2024. gadam. Tajās skartas vairākas tēmas par šogad gaidāmajiem notikumiem, piemēram, ASV prezidenta vēlēšanām. Piedāvājam ieskatu svarīgākajās prognozēs.

Vai ASV prezidenta vēlēšanu uzvarētājs būs Donalds Tramps? “Financial Times” žurnālisti ir pārliecināti, ka nē. Tomēr priekšvēlēšanu kampaņas laiks būs ļoti saspringts. “Novecojošais” Džo Baidens spēs saglabāt savu vietu Baltajā namā uz vēl vienu termiņu. Tas gan nebūs uz plaša vēlētāju atbalsta rēķina, bet gan tāpēc, ka nenozīmīgs vairākums, visticamāk, gribēs nobalsot par “mazāko ļaunumu” vai vienkārši – balsot pret Trampu.

Vai Izraēlas karš ar "Hamās" kļūs par pilna mēroga reģionālu konfliktu? Vislielākās bažas rada periodiskās sadursmes starp Izraēlas spēkiem un Libānas islāmistu kustību “Hezbollah”. Tomēr ir cerība, ka diplomātiskais spiediens nepieļaus situācijas nonākšanu ārpus kontroles. Ne Vašingtona, ne Teherāna nav ieinteresētas konflikta eskalācijā.

Vai ASV un Eiropas Savienība turpinās finansēt Ukrainu? Baidena administrācija ir apņēmības pilna turpināt ieroču piegādes, neraugoties uz nesaskaņām Kongresā. Tomēr lielākās problēmas var rasties gadījumā, ja uzvarēs Tramps. Eiropas Savienībai lielākos šķēršļus rada Ungārijas veto plānam piešķirt 50 miljardus eiro Ukrainai. Kijivai būs nepieciešams veikt militāru izrāvienu, jo pretējā gadījumā uz to pieaugs spiediens ar aicinājumiem tomēr sēsties pie pārrunu galda ar Maskavu.

Vai X bankrotēs? Jā. Īlons Masks bieži brīdina savus darbiniekus par “Tesla” un “SpaceX” bankrotu, kas it kā motivē darbiniekus censties, lai tas netiktu pieļauts. Ar X situācija ir skarbāka – reklāmdevēji atsakās izvietot reklāmas platformā, bet atrast jaunus ienākumu avotus joprojām nav izdevies.

Vai “Novo Nordisk” kļūs par dārgāko Eiropas kompāniju līdz šī gada beigām? Tievēšanas medikamentu “Wegovy” ražotājs no Dānijas ļāvis ievērojami palielināt savu tirgus vērtību, ļaujot apsteigt pat luksusa ražotāju LVMH. Pašlaik “Novo Nordisk” palielina ražošanas jaudu un klātbūtni tirgū, kas palielina izredzes, ka tā kļūs par dārgāko kompāniju Eiropā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu