Noskaties Inspektora kļūda eksāmenā? Vīrietis izkrīt, jo strauji bremzē pirms bērna nokļūšanas uz ceļa (25)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kārtojot Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) braukšanas eksāmenu, lai iegūtu vadītāja apliecību, lielākoties visi atzīst savas kļūdas, kuru dēļ eksāmens nav ticis ieskaitīts. Tiesa, kāds vīrietis Valmierā nepiekrīt savam eksāmena vērtējumam, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".

Decembrī, kad Didzis Audiāns Valmierā kārtoja CSDD braukšanas eksāmenu, pilsēta bija piesnigusi un gar šauras ielas malu uz ietves atradās milzu sniega kaudzes.

"Bija 5. decembris, ceļi bija slideni. Es braucu, redzu - kupenā spēlējas mazs bērns," stāstīja Audiāns. "Es atceros visu teoriju, ko esmu pildījis, – bīstama situācija, es samazināju ātrumu. Kad tas bērns izslīdēja man ceļa brauktuvē, es pilnībā apturēju transportlīdzekli. Uz ko man inspektors aizrādīja – kāpēc tu tā darīji, tev nevajadzēja tā darīt!"

Audiāns nesauc sevi par autovadītāju-iesācēju, jo pie stūres jūtas droši. Sievas uzraudzībā trīs gadu laikā ir izbraukājis visu Latviju dažādos laikapstākļos gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā. Tāpēc, kad pēc eksāmena Audiāns novietojis mašīnu stāvvietā, bijis pilnībā pārliecināts, ka eksāmenu ir nokārtojis.

"Eksāmena beigās pie CSDD viņš man skaidroja - tur, kur tas mazais bērns izkrita, tev nevajadzēja bremzēt. Tur bija īsa saruna - ej, spied pogu un liec nākamo eksāmenu," atminējās Audiāns.

Viņš skaidroja, ka esot novērtējis - aizmugurē braucošā mašīna ievēro pietiekami lielu distanci, tādēļ var droši bremzēt. Tāpat viņš noraidīja iespēju, ka varējis no bremzēšanas izvairīties, apbraucot uz ielas esošo bērnu.

Plašāk "4. studijas" sižetā!

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu