Tehnoloģiju giganti nosaukuši ierīci, kas nākotnē aizstās viedtālruņus un datorus

TVNET | FINANCENET
Foto: twitter

Lielākās kompānijas Silīcija ielejā izteikušas ideju, ka viedās brilles, kā “Google Glass”, nākotnē varētu kļūt pieprasītākas nekā viedtālruņi, vēsta “Financial Times”.

Ideja par viedu ierīci, ko varētu izmantot kā brilles, radās pirms desmit gadiem, taču līdz šim visi mēģinājumi radīt šādas ierīces nav vainagojušies ar panākumiem. Problēmas ir saistāmas ar stikla kvalitāti, kas apgrūtina cilvēka redzi, kā arī produkta negatavība nonākt tirgū kopumā.

Jaunākā viedo briļļu paaudze, kas aprīkota ar Mākslīgo intelektu un čata rīkiem kā “ChatGPT” varētu ieinteresēt lietotājus vairāk, nekā “Google Glass”. Konkurencē šajā segmentā iesaistījušies “Apple”, “Samsung” un citi tehnoloģiju giganti.

2021. gadā pazīstamais briļļu zīmols kopā ar “Meta” izlaida kopīgu briļļu sēriju, kurās bija iebūvētas kameras un nelieli skaļruņi. 2023. gada septembrī publicētā versija var lepoties ar uzlabotākām Mākslīgā intelekta iespējām.

Kā kļuvis zināms “Financial Times”, “ChatGPT” izstrādātājs Sems Altmans apspriedis jaunas ierīces izveidi ar bijušo “Apple” dizaineri Džoniju Aivu. Kompānija “Samsung” nesen reģistrējusi jaunu tirdzniecības zīmi – “Samsung Glasses” un “Galaxy Glasses”, kas rada pieņēmumus par to, ka kompānija strādā pie viedajām brillēm, kas varētu sastādīt konkurenci “Meta” ražojumam.

Jāatgādina, ka 2023. gadā “Apple” bijušie darbinieki nāca klajā ar “nākotnes viedtālruni” – “Ai Pin”. Tā ir kompakta ierīce, kas līdzīga peidžerim, ko piestiprināt pie apģērba, bet informācija tiek atskaņota caur skaļruni, vai arī translēta uz plaukstas caur projektoru.

Pati kompānija “Apple” pagājušā gada vasarā prezentēja jauktās realitātes brilles, kurām jānāk klajā pavisam drīz. Pēc kompānijas vēstītā, ““Vision Pro” kļūs par ierīci, kas ar laiku spēs aizstāt gan viedtālruni, gan datoru”.

Svarīgākais
Uz augšu