Austrālijā spēkā stājas nacistu sveiciena aizliegums (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Chris Donaghy/AAP Image via AP/Scanpix

Austrālijā pirmdien spēkā stājās aizliegumu publiski demonstrēt nacistu sveicienu un nacistu piemiņas lietas.

Ģenerālprokurora Marka Dreifusa paziņojumā pausts, ka "tagad nacistu sveiciena demonstrēšana vai nacistu naida simbolu publiska izrādīšana vai tirdzniecība ir nelikumīga".

"Jaunais likums arī garantē, ka atbilstoši Sadraudzības likumam teroraktu slavināšana un atzīšana ir kriminālpārkāpums," piebilda ģenerālprokurors.

"Austrālijā nav vietas simboliem, kas slavina holokausta un teroraktu šausmas," par pagājušajā mēnesī Austrālijas federālā parlamenta pieņemto likumu pauda Dreifuss, uzsverot, ka grozījumi ļaus garantēt, ka Austrālijā nebūs atļauts slavināt un gūt peļņu "no nacistiem un viņu ļaunās ideoloģijas".

"Nacistu sveiciens un naida simboli ir plaši atzīti un izmantoti naida paušanai, sekotāju vervēšanai un vēstījumu par vardarbību nodošanai. Tas ir pilnīgi nepieņemami, ka ir bijuši gadījumi, kad tos lieto Austrālijā," norādīja ģenerālprokurors.

6.decembrī Austrālijas parlaments vienbalsīgi pieņēma grozījumus Pretterorisma likumā par naida simbolu aizliegšanu un citiem pasākumiem.

Austrālijas valdība jūnijā spēra soļus, lai aizliegtu nacistu simbolu un aksesuāru publisku demonstrēšanu un tirdzniecību.

Sākotnēji nacistu sveiciens nebija iekļauts valsts mēroga aizlieguma likumos, un jautājums bija nodots izlemšanai štatiem un teritorijām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu