Vai ārvalstīs reģistrētām mašīnām uz ceļiem tiek veikta tehniskā kontrole?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: CSDD

Kāds iedzīvotājs interesējies, vai Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) un Valsts policijas (VP) kopīgi īstenotajās akcijās, kas saistītas ar automašīnu tehniskā stāvokļa pārbaudi uz ceļiem, tiek pārbaudītas arī ārvalstīs reģistrētās mašīnas.

Iedzīvotājs vaicā: "Zināms, ka CSDD kopā ar Valsts policiju veic akcijas, kas saistītas ar automašīnu tehniskā stāvokļa pārbaudi uz ceļiem. Vai šādas pārbaudes tiek veiktas arī attiecībā uz ārzemēs reģistrētiem transportlīdzekļiem?

Šādi transportlīdzekļi ievērojamā skaitā pārvietojas pa Latvijas autoceļiem, un nereti ir novērots, ka pat ar nepiemērotām (vasaras) riepām.

Šeit, LV portālā, esmu lasījusi, ka sods par braukšanu bez valsts tehniskās apskates tiek piemērots arī ārzemēs reģistrētiem transportlīdzekļiem, tāpēc būtu loģiski, ka CSDD un Valsts policija veiktu arī ārzemēs reģistrētu automašīnu tehniskā stāvokļa pārbaudi uz ceļiem."

Jurists Sandis Zelliss atbild, ka Ceļu satiksmes likuma 9. panta pirmās daļas 1. punkts paredz, ka Latvijas teritorijā ceļu satiksmē atļauts izmantot reģistrētus transportlīdzekļus, kuru konstrukcija un tehniskais stāvoklis atbilst Latvijā obligāti piemērojamo standartu un normatīvu prasībām, attiecībā uz kuriem ir veikta sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana un kuriem ir dota atļauja piedalīties ceļu satiksmē. Plašāks komentārs atrodams šeit.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu