"Jaunā vienotība" arī turpmāk atbalstīs Rinkēviča iniciatīvas, sola frakcijas vadītājs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Edmunds Jurēvics Saeimas sēdē, kur otrajā lasījumā skata 2024. gada valsts budžetu un budžeta ietvaru 2024., 2025. un 2026. gadam.
Saeimas deputāts Edmunds Jurēvics Saeimas sēdē, kur otrajā lasījumā skata 2024. gada valsts budžetu un budžeta ietvaru 2024., 2025. un 2026. gadam. Foto: Zane Bitere/LETA

"Jaunās vienotības" (JV) frakcijai un Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam ir vienots redzējums par valsts galvenajām prioritātēm šogad, pēc abu pušu tikšanās pauda frakcijas priekšsēdētājs Edmunds Jurēvics (JV).

Kā prioritāti politiķis atzīmēja iekšējās drošības stiprināšanu, kam nākamā gada valsts budžetā būšot jāpievērš īpaša uzmanība. Tāpat prioritāra ir ārējā drošība, izglītības un veselības jautājumi, norādīja Jurēvics, piebilstot, ka nozīmīga ir valsts drošība, labklājība un izaugsme, un šajos jautājumos JV un prezidenta skatījumi sakrītot.

Tāpat tikšanās laikā JV un Rinkēvičs pārrunāja Valsts prezidenta likumdošanas iniciatīvas, kuras frakcija augsti vērtējot, uzsvēra Jurēvics. JV ir atbalstījusi un arī turpmāk atbalstīs Rinkēviča iniciatīvas, solīja lielākās parlamenta frakcijas vadītājs.

Vienlaikus Jurēvics norādīja, ka ''prezidents var nākt ar idejām un iniciatīvām, bet liela atbildība gulstas uz parlamentu''.

"Prezidents ne tikai uzrunā parlamentu no Saeimas tribīnes, bet arī frakciju individuālajās tikšanās. Tā ir laba prakse, jo ir iespēja nepastarpināti visai frakcijai kopā uzklausīt prezidenta redzējumu par aktualitātēm, apmainīties viedokļiem un domām," teica Jurēvics.

Jau ziņots, ka, sākoties Saeimas ziemas sesijai, Rinkēvičs tiksies ar visām parlamentā pārstāvētajām frakcijām.

Paredzēts, ka 23.janvārī notiks Valsts prezidenta tikšanās ar Zaļo un zemnieku savienības un "Apvienotā saraksta" pārstāvjiem.

Savukārt ar Nacionālās apvienības un "Progresīvo" pārstāvjiem viņš tiksies 30.janvārī. Dienu vēlāk, 31.janvārī, notiks Rinkēviča tikšanās ar frakcijas "Stabilitātei!" pārstāvjiem.

Iecerēts, ka 9.februārī Valsts prezidents tiksies ar frakcijas "Latvija pirmajā vietā" pārstāvjiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu