Krievijas naftas lielākā importētāja gatava atteikties no Krievijas naftas (16)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Krievijas naftas lielākā importētāja Indija ir samazinājusi Krievijas naftas iepirkumus, un ir gatava pilnībā aizstāt Krievijas naftu pret Saūda Arābijas naftas iegādēm, vēsta “Reuters”, atsaucoties uz dažādiem avotiem.

Lielākās naftas pārstrādes rūpnīcas Indijā - “Bharat Petroleum” un “Indian Oil” jau pašlaik izskata iespēju iegādāties no Saūda Arābijas naftas kompānijas “Saudi Aramco” vienu miljonu barelu naftas.

Tiek norādīts, ka Krievijas nafta Indijai rada arvien vairāk problēmu, tādēļ tas vairs nav pievilcīgs variants.

“Reuters” avoti saka, ka Krievijas markas “Sokol” jēlnaftas iepirkums ir saistāms ar problēmām veikt maksājumus. Arī Krievijas piedāvātās atlaides vairs Indijas pusi neuzrunā, tieši tādēļ Indijas kompānijas vēlas palielināt naftas piegādes no Saūda Arābijas un Rietumāfrikas valstīm.

Saūda Arābija janvārī samazinājusi cenas līdz 27 mēnešos zemākajam līmenim, tieši tāpēc Indijas naftas pārstrādes rūpnīcas ir ieinteresējušās par papildu naftas apjoma iepirkšanu.

Gada sākumā “Saudi Aramco” ir samazinājusi cenas februāra piegādēm “Arab Light” markas naftai visos piegādes reģionos, reaģējot uz pieprasījuma samazinājumu. Āzijai piegāžu cenas kritušās vidēji par 1,5-2 dolāriem par barelu.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu