Aģentūra: ASV no Zelenska Davosā pieprasīs detalizētus plānus 2024. gadam (5)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

ASV ir gatavas pieprasīt no Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska Davosā konkrētu plānu kara izbeigšanai Ukrainā. Paredzams, ka nākamnedēļ Zelenskis piedalīsies Davosas Ekonomikas forumā, un tur ASV pieprasīs no Zelenska konkrētus plānus 2024. gadam, ņemot vērā, ka beigām tuvojas kara otrais gads, vēsta “Bloomberg”.

Nav izslēgts, ka par šo tēmu ar Zelenski varētu runāt ASV prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džeiks Salivans.

2023. gadā Ukrainas Bruņoto spēku apmācība ārzemēs un Rietumu militārā palīdzība nedeva gaidīto efektu pretuzbrukuma laikā. ASV Kongress pašlaik ir nobremzējis balsojumu par jaunu palīdzības paketi Ukrainai. Turklāt ASV ierēdņus ļoti satrauc iespējamās nesaskaņas starp Zelenski un Bruņoto spēku vadītāju Valēriju Zalužniju, kas traucē izstrādāt jaunu stratēģiju kaujas laukā pret Putinu.

Baltais nams šīs ziņas pagaidām nav komentējis. Trešdien, 10. janvārī, runājot ar medijiem Lietuvā, Zelenskis paziņoja, ka pretgaisa aizsardzības raķešu krājumi tuvojas izsīkumam, taču Krievija apstāties negrasās, jo Krievijas diktators Putins plāno veikt jaunus uzbrukumus visā Ukrainas teritorijā.

Vārdā nenosaukts avots paziņoja, ka Kijiva jau izstrādā detalizētu plānu 2024. gadam, un tam ir vairāki varianti, tieši tādēļ Vašingtona vēlas iepazīties ar tiem, lai saprastu, kāda tieši palīdzība Ukrainai ir nepieciešama, lai šos plānus varētu īstenot.

Vēl 2023. gada novembrī Zalužnijs paziņoja, ka karš Ukrainā ir nonācis strupceļā, un ir vajadzīgi jauni risinājumi, kā arī jaunas tehnoloģijas. Tāpat Ukrainā pastāv nesaskaņas par iesaukšanas vecuma pazemināšanu no 27 līdz 25 gadiem, kas varētu tikt darīts ar mērķi, lai kompensētu kritušos kaujas laukā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu