Vēl pirms gada Krievijas propagandas mediji un “Telegram” kanāli bija pilni ar izņirgājošiem stāstiem par to, kā Eiropas Savienības valstu iedzīvotāji “tūlīt – tūlīt” nosals, viņiem būs jāiztiek bez karstā ūdens un siltuma. Tas viss tādēļ, ka Eiropai jāiztiek bez Krievijas gāzes.

Arī augstu stāvošas amatpersonas neatpalika, stāstot par ziemas šausmām Eiropā un neizbēgamu Eiropas ekonomikas sabrukumu. Diktators Vladimirs Putins cerēja, ka enerģētikas krīze piespiedīs Eiropu atteikties no Ukrainas atbalstīšanas.

Tomēr – Eiropas Savienība turpināja palīdzēt Ukrainai, bet šajā ziemā Eiropa, neraugoties uz aukstajiem laikapstākļiem, pat nedomā par iespējamām problēmām ar apkuri, jo ir veiksmīgi izdevies aizstāt Krievijas gāzi, kas sastādīja 40% no kopējā gāzes importa Eiropā.

Eiropa nenosals, taču Putinam un Kremlim ir jādomā par to, vai nenosals pašas Krievijas iedzīvotāji? Zināms, ka vairākos Krievijas reģionos – sākot no Piemaskavas, beidzot ar Tālajiem Austrumiem, simtiem tūkstošu cilvēku par apkuri pagaidām var tikai sapņot...

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X