"LDz Cargo" par 227 000 eiro izsolījis 47 kravas vagonus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dzelzceļa sliedes.
Dzelzceļa sliedes. Foto: Zane Bitere/LETA

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) meitasuzņēmuma SIA "LDz Cargo" rīkotajā izsolē 47 kravas vagoni šonedēļ pārdoti par 227 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, informē LDz pārstāvji.

Izsolē piedalījās trīs pretendenti, un vagoni pārdoti dalībniekam, kurš piedāvāja augstāko cenu.

Izsoles sākumcena bija 187 000 eiro, bet izsoles solis - 5000 eiro.

LDz arī skaidroja, ka vagonus pircējs ir tiesīgs pieņemt partijās, bet visi vagoniem jāpieņem ne vēlāk ka 120 dienu laikā pēc līguma noslēgšanas. Samaksu pircējs veiks pirms attiecīgās partijas pieņemšanas.

Jau ziņots, ka šī bija atkārtotā izsole. Iepriekšējā izsolē, kas noslēdzās decembrī un kurā nepieteicās neviens pretendents, izsoles sākumcena bija 220 000 eiro.

Uzņēmuma paziņojumā oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" iepriekš bija norādīts, ka vagoni ir izslēgti no inventāra parka, izņemot atsevišķas detaļas - sānsijas, virsatsperu sijas un riteņpārus, kas pēc izsoles paliktu "LDz Cargo" īpašumā un kuras pircējam būtu pienākums demontēt un nogādāt pārdevējam.

Jau ziņots, ka 2022.gadā "LDz Cargo" apgrozījums bija 148,444 miljoni eiro, kas ir par 2,8% vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 27,6% - līdz 5,104 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

"LDz Cargo" ietilpst LDz koncernā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu