Ministru kabinets nosaka Latvijas militāro poligonu robežas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Valdība otrdien atbalstīja Militāro poligonu teritoriju robežu noteikumus, kas nosaka poligonu, izņemot topošā poligona "Sēlija", robežas un to teritorijā ietilpstošos nekustamos īpašumus.

Pērn Saeima pieņēma grozījumus Nacionālo bruņoto spēku likumā, kā rezultātā iepriekš minētais likums tika papildināts ar normu, kurā definēts militārā poligona jēdziens.

Atbilstoši likumam militārais poligons ir Ministru kabineta ģeogrāfiski noteikta Latvijas teritoriālās jūras vai sauszemes teritorija, kā arī gaisa telpa virs šīs teritorijas, kurā tiek īstenotas militārās mācības, manevri ar mācību un kaujas munīcijas lietošanu, taktiskā apmācība un uzņemošās valsts atbalsta sniegšana.

Ņemot vērā Ministru kabineta uzdevumu, Aizsardzības ministrija sagatavoja minētos noteikumus. Poligona "Sēlija" robeža un tā teritorijā ietilpstošie nekustamie īpašumi ir noteikti atsevišķā jau pērn valdībā pieņemtos noteikumos.

Līdz šim Latvijā spēkā esošajos normatīvajos aktos nebija noteikts, kādi militārie poligoni ir Latvijā, kur militārie poligoni atrodas, kādas ir to robežas un kādi nekustamie īpašumi ietilpst to teritorijā.

Latvijā kopumā ir pieci poligoni - "Ādaži", "Lāčusils", "Mežaine", "Meža Mackeviči" un "Sēlija".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu