Karaliene: vienīgais, kas man piederēja, bija mans vārds... Lilibetas vārds nebija saskaņots.

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/AFP/EPA/Scanpix, TVNET kolāža

Klajā nākusi informācija, ka prinča Harija un Saseksas hercogienes Meganas meitas vārda izvēle tomēr neesot bijusi saskaņota ar tobrīd vēl valdošo Lielbritānijas karalieni Elizabeti II. 

Lilibetas vārda jautājums aktualizējies pēc Roberta Hārdmena karaliskās biogrāfijas "Charles III: New King, New Court. Inside Story" izdošanas.

Kad piedzima Saseksas hercogu otrā atvase, paziņojumā tika teikts, ka hercogi meitiņu ir nosaukuši par godu vecvecmāmiņai, Lielbritānijas karalienei Elizabetei II, kuras iesauka visu mūžu bijusi Lilibeta. Meitas otrais vārds, Diāna, tika izraudzīts par godu prinča Harija mātei, Velsas princesei Diānai.

Foto: Reuters/AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

"Charles III: New King, New Court. Inside Story" grāmatā teikts, ka karaliene Elizabete II bijusi "tik dusmīga, kādu viņu nekad nav redzējuši" pēc tam, kad Saseksas hercogi paziņoja, ka pati karaliene esot devusi svētību saukt viņu mazo meitu par Lilibetu.

Lilibeta ir karalienes bērnības mīlvārdiņš, kādā viņu turpināja saukt tuvākie līdz mūža beigām.

Daily Mail raksta, ka Elizabete II tuviniekiem teikusi: "Man nepieder pilis, man nepieder gleznas, vienīgais, kas man pieder, ir mans vārds. Un tagad viņi to ir paņēmuši!" 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu