Pieņemu, ka nevienam nebūs nekāds jaunums tas, ka Ainārs Šlesers senāk bija viens no pamanāmākajiem krievijas faniem Latvijā. Šobrīd šī sajūsma ir varbūt ne gluži izzudusi, bet vismaz nedaudz apsīkusi. Ģeopolitiskā situācija īsti neļauj jūsmot. Tāpēc pilnīgi skaidrs, ka bija nepieciešams atrast kādu jaunu komunistisku valsti, kurā neievēro cilvēktiesības, par kuru fanot. Ķīnas Tautas Republika ir diezgan loģiska izvēle.

Bet vispirms tomēr par to krieviju. Ja nu gadījumā kādam piemirsies vai vienkārši iepriekš nav sekojis līdzi ziņu virsrakstiem. Te būs pāris senāki un arī pavisam neseni izgriezumi no ziņām medijos un sociālajos tīklos:

2007. Latvijas Pirmās partijas līderis Ainārs Šlesers sestdien partijas kongresā piedāvās sākt diskusiju par nepilsoņu tiesībām vēlēt pašvaldības.

2014. “Esmu kategoriski pret to, ka 2018. gadā tiktu slēgtas krievu skolas Latvijā, ko šobrīd piedāvā visas šībrīža varas partijas. [..] Mani šobrīd satrauc, ka lielākā daļa Latvijas krievu pēc skolas beigšanas prot latviešu valodu, bet latvieši vairs nezina krievu valodu.”

2014. “Uzskatu, ka visās latviešu skolās ir jāpāriet uz trīsvalodu sistēmu un latviešu skolās krievu valodai jābūt tikpat obligātai kā latviešu valodai.”

2014. Uzņēmējs Ainārs Šlesers, kurš rudenī grasās atgriezties politikā, uzskata, ka Latvijas Ārlietu ministrijai nevajadzēja nevēlamo personu sarakstā iekļaut trīs “prokremliskus dziedātājus”. [..] Latvijai, protams, būtu jāatbalsta vispārējās ES sankcijas pret Krieviju, taču Krievija ir mūsu tuvākā kaimiņvalsts, un Latvija pati var ciest no sankcijām, atgādināja bijušais ekonomikas ministrs. "Krievija var iztikt bez Latvijas, bet Latvijai tas būs grūti," viņš teica.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X