Baltijas valstīs kredīti ievērojami dārgāki nekā eirozonā (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Igaunija, Latvija un Lietuva joprojām ir valstis ar visdārgākajiem kredītiem eirozonā – procentu likmes par vairākiem procentpunktiem pārsniedz eirozonas vidējo rādītāju, vēsta Igaunijas sabiedriskie mediji ERR.

Interesanti, ka Baltijas valstīs kredītu procentu likmes ir ievērojami augstākas nekā procentu likmes Zviedrijā un Somijā.

Visaugstākā procentu likme bankas izsniegtam patēriņa kredītam eirozonā bijusi Latvijā – 14%, kam sekoja Igaunija 13,1% un Grieķija 11,6%. Lietuva ieņem 4. vietu ar 9,7%.

Citās valstīs kredīti bijuši lētāki. Piemēram, vidējā procentu likme patēriņa kredītiem Somijā novembra beigās bija 7,7%, bet Zviedrijā – 8,9%. Eirozonas vidējais rādītājs bija 7,9%.

Tikmēr hipotekāro kredītu jomā, atsaucoties uz Eiropas Centrālās bankas statistiku, vidējā procentu likme no jauna izsniegtiem hipotekārajiem kredītiem novembra beigās bija 4,1%.

Baltijas valstīs vidējā procentu likme bija 5,9%, kamēr Somijā īpašumu pircējiem jārēķinās ar 4,4% likmi. Zviedrija, kas gan nav eirozonā, izsniedz hipotekāros kredītus ar vidēji 4,8% likmi.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu