Noskaties Tikai Eiropai. Pirmais brauciens dienvidos ar jauno "Lexus LBX"

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Japāņu luksuszīmols "Lexus" pēdējos gadus mūs vairākkārt patīkami pārsteidzis ar izskatīgiem un inovatīviem modeļiem, kas gan allaž pārstāvējuši ierastās nišas. Bet šoreiz raidījums "TV Autoziņas" devās uz"Spāniju, lai pirmo reizi satiktu "Lexus" mazās klases krosoveru LBX.

Runā, ka sākumā automašīnas nosaukums sastāvējis no diviem burtiem kā citiem "Lexus" - BX. Taču pret to iebildis "Citroen", tāpēc knapi 4,2 metrus garais krosovers kļuvis par LBX.

Lai gan tikai 4,2 m garš, tas ir īsts Lexus ar atbilstošu stāju, spridzīgu optiku un magnētiskām durvju slēdzenēm kā jaunākajam "Lexus RX". Pietrūkst tikai durvju pievilcēju. Tā būtu šī izmēra automašīnu sensācija.

Toties vējstikla mazgātāji tieši slotiņās aizgūti no lielsedana "Lexus LS". Tāpat "Lexus" inženieri krietni nopūlējušies, lai panāktu dižciltīgu durvju aizvēršanās skaņu. 1,5 litru benzīna hibrīddzinējs ir tuvākais saskares punkts ar "Toyota". Taču "Lexus" ir lielāka baterija un attiecīgi lielāka jauda - 136 ZS parasto 116 vietā.

Pēc vēlēšanās LBX varēs dabūt arī elektrisku pilnpiedziņu. Cita dzinēja LBX nav. LBX ir pirmais modelis "Lexus" vēsturē, kas radīts tikai un vienīgi Eiropas tirgum. Un te rodas likumsakarīgs jautājums - Kas ir "Lexus LBX" mērķauditorija?

Plašāk "TV Autoziņas" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu