LM sola mērķtiecīgu atbalstu gan no vardarbības cietušajām, gan vardarbību veikušajām personām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vardarbība. Ilustratīvs attēls.
Vardarbība. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Labklājības ministrija (LM) apņēmusies sniegt mērķtiecīgu atbalstu gan no vardarbības cietušajām, gan vardarbību veikušajām personām, paredz Ministru kabinetā apstiprinātais valdības rīcības plāns.

Līdz šī gada beigām ministrija iecerējusi izstrādāt algoritmu sociālajiem dienestiem, lai sniegtu mērķtiecīgu atbalstu iedzīvotājiem, par kuriem saņemti policijas ziņojumi par notikušu vardarbību, bet personas atteikušās no sociālo dienestu atbalsta.

Virkne pasākumu ieplānoti arī līdz 2025.gada beigām. LM iecerējusi izstrādāt vienotu pieeju ziņošanai un reaģēšanai bērnu seksuālas izmantošanas gadījumos, nodrošināt seminārus sociālajiem darbiniekiem un psihologiem, kas strādā ar vardarbības veicējiem, par dzimumā balstītu vardarbību un cietušā perspektīvas nozīmi darbā ar vardarbības veicējiem. Tāpat plānots ieviest vienotu bezmaksas diennakts atbalsta tālruni 116016 vardarbībā cietušām sievietēm.

Savukārt līdz 2026.gada 30.oktobrim LM plāno pārskatīt valsts sociālās rehabilitācijas programmas no vardarbības cietušajiem, nodrošinot tās atbilstoši mērķgrupas specifiskajām vajadzībām un pilotējot jaunas metodes darbā ar vardarbībā cietušām personām. Tāpat plānots pilnveidot sociālās rehabilitācijas programma vardarbību veikušām personām, veicot esošās programmas izvērtējumu un aktualizētās programmas aprobāciju, kā arī ieviest "Barnahus" modeli Latvijā ar mērķi vienuviet nodrošināt vardarbībā cietušā bērna labākajām interesēm atbilstošus intervences pasākumus un izveidota reģionālā filiāle.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu