Pieci soļi pareizai sejas serumu lietošanai

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Mūsdienās sejas serums jau kļuvis par svarīgu ādas kopšanas līdzekli daudzos kosmētikas maciņos. Aplūkojot plašo piedāvājumu - no kolagēnu saturošiem līdz īpaši mitrinošiem serumiem, nav brīnums, ka izvēlamies tos lietot teju katru dienu. Tomēr ir jāzina ne tikai sastāva atbilstība tavai sejas ādai, bet arī pareiza seruma lietošana. Kā izrādās, tu visdārgāko serumu vari lietot arī nepareizi un tā arī nesagaidīt vēlamo rezultātu!

Sadarbībā ar aptieku tīkla "Apotheka" sertificēto farmaceiti Amandu Ozoliņu iepazīsim, kā pareizi uzklāt sejas serumu, lai pārliecinātos, ka gūstam maksimālu labumu no ādas kopšanas rutīnas. 

Sejas serums - vieglas tekstūras ādas kopšanas līdzeklis, kas salīdzinājumā ar citiem sejas kopšanas produktiem satur lielāku aktīvo sastāvdaļu koncentrāciju (piemēram, hialuronskābi, glikolskābi vai C vitamīnu) un tāpēc sniedz ātrāku rezultātu. Atkarībā no aktīvās sastāvdaļas serums risina kādu no ādas problēmām, piemēram, izteiktu atūdeņošanos, pigmentāciju, apsārtumu, pinnes, nogurumu vai ādas novecošanos.

Foto: Shutterstock

Iegūsti maksimālu labumu no sejas seruma, veicot tālāk norādītās darbības.

1. Kārtīgi attīri!

Pirmkārt tev ir kārtīgi jāattīra sava sejas āda. Svarīgi atbrīvoties no jebkādiem netīrumiem, atmirušām ādas šūnām, putekļiem u.c. nogulsnēm, kas var atrasties uz sejas ādas virsmas. Mazgā seju rūpīgi un maigi! Ir jāizvēlas savai ādai piemērots tīrīšanas līdzeklis (putas, želeja, speciālas ziepes, salvetes, micelārais ūdens u.c.) un tas jāuzziež maigi, jo sevišķi acu zonā. "Lai gan piedāvājumā ir sūklīši vai lupatiņas sejas mazgāšanai, uzskatu, ka tomēr vismaigāk un rūpīgāk to var izdarīt ar paša rokām, jo ar pirkstu galiem tu savu sejas ādu izjutīsi visdetalizētāk," uzsver Apotheka sertificētā farmaceite Amanda Ozoliņa.

Būtiski atcerēties - nemazgā seju ar parastām ziepēm! Ziepēm ir tendence izjaukt mūsu dabisko ādas pH līmeni. Tās darbojas kā siena, kurai mitrinošais krēms vai serums var netikt cauri. "Tāpat atceries, ka īpaši karsts ūdens sausinās un dehidrēs sejas ādu. Ilgstoši seju mazgājot karstā ūdenī, var piedzīvot asinsvadu paplašināšanos un āda var zaudēt elastību. Zelta vidusceļš - remdens ūdens," iesaka farmaceite Amanda Ozoliņa. 

Foto: Shutterstock

2. Maigi nosusini!

Kad esi pabeigusi sejas ādas mazgāšanu jeb attīrīšanu, maigi nosusini to. Neberz un nespaidi, jo tas var sakairināt sejas ādu. "Ja sejas āda ir sakairināta vai pat iekaisusi - tas var traucēt seruma kvalitatīvai iedarbībai," norāda farmaceite. Sejas nosusināšanai izmanto tīru, mīkstu dvielīti, kurā iepriekš nav slaucītas rokas. 

3. Svarīgi - tonizē!

Nākamais solis ir ādas tonizēšana ar toniku (var arī rožūdeni), kura galvenais uzdevums ir atjaunot mūsu sejas ādas dabisko pH līdzsvaru un sagatavot ādu nākamajam kopšanas procesam - mitrināšanai. Toniks palīdzēs noņemt arī liekās taukvielas, eļļas, grima vai attīrītāja pārpalikumus un sašaurinās poras. Noderīgi ir iepazīties ar izvēlētā tonika sastāvu un šo vielu īpašībām, jo toniks, kas derēs taukainai ādai, var nederēt sausai u.tml. "Ieturam pauzi, lai sejas āda paspēj noregulēt savu īsto pH līmeni. Tās varētu būt 1-2 minūtes," stāsta aptieku tīkla "Apotheka" konsultante Amanda Ozoliņa.

Izplatītākais tonika lietošanas veids ir apslacīt vates tamponu un samitrināt sejas ādu. Tomēr taupīgāk ir iepilināt toniku plaukstās un tad apslacīt seju.

4. Uzklāj piemeklēto sejas serumu pirms sejas krēma!

Beidzot ir pienācis laiks izmantot sejas serumu! Izplatītākā kļūda - serumu uzklāt pēc sejas krēma vai ādas mitrinātāja. Kā atcerēties pareizo secību? Sāc ar līdzekli, kam ir "plānāka" struktūra, un turpini ar blīvākiem līdzekļiem. 

Apskati sejas seruma iepakojumu, lai uzzinātu pareizās lietošanas norādes: cik daudz un kurās sejas zonās to drīkst lietot. "Dažus serumus ir nepieciešams uzklāt lielākā daudzumā nekā citus, bet citu serumu sastāvs ir pārāk spēcīgs, piemēram, maigajai acu zonai.  Ja serumu drīkst uzklāt uz visas sejas, dariet to ar maigām, uz augšu vērstām kustībām. Nevajadzētu nostiept ādu virzienā uz leju, jo tas laika gaitā samazinās ādas elastību un veicinās grumbu veidošanos," par seruma uzklāšanu stāsta Amanda Ozoliņa. "Nogaidām līdz 5 minūtēm, kamēr serums iesūksies ādā."

Foto: Shutterstock

5. Samitrini sejas ādu!

Atceries, krēms, kas pabaros ādu, vienmēr jāuzklāj kā beidzamais sejas ādas kopšanas līdzeklis. Tas ir tāpēc, ka mērķis ir dot ādai iespēju absorbēt svarīgās sejas seruma sastāvdaļas. "Ja vispirms uzklāsim barojošo sejas krēmu, kas visbiežāk ir blīvāks nekā serums, tad seruma sastāvdaļām var nebūt iespējas sasniegt ādas slāni, jo to jau "bloķē" krēms. Bet, ja darīsiet pareizā secībā, krēms nofiksēs serumu sejas ādas dziļākā slānī," skaidro raksta eksperte Amanda Ozoliņa. "Serumi darbojas ādas dziļākajos slāņos, nevis tās virspusē. Tie neveido aizsargājošu barjeru uz ādas un nesatur SPF, tāpēc ir svarīgi tos papildināt ar sejas krēmu, kas veido ādas aizsargbarjeru, nodrošina nepieciešamo aizsardzību pret saules starojumu un vides kaitīgajiem faktoriem."

 Raksts tapis sadarbībā ar «Apotheka».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu