Francija bargi soda tirdzniecības milzi "Amazon" par darbinieku novērošanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Francijas datu aizsardzības aģentūra CNIL otrdien paziņoja, ka ASV interneta tirdzniecības milža "Amazon" Francijas noliktavu struktūrvienībai "Amazon France Logistique" piemērojusi 32 miljonu eiro naudassodu par "pārlieku agresīvu" darbinieku novērošanas sistēmu.

CNIL norāda, ka "Amazon France Logistique" uzraudzījusi darbinieku darbu, izmantojot datus no skeneriem, ko darbinieki izmanto sūtījumu apstrādei.

Skeneri ziņojuši uzņēmuma vadībai par darbinieku bezdarbību, kas pārsniedza desmit minūtes, vai sūtījumu pārāk ātru skenēšanu, kas bijusi mazāka par 1,25 sekundēm, skaidro aģentūra.

Aģentūra vēstī, ka darbinieki tikuši pakļauti nemitīgam spiedienam un viņiem bija regulāri jāpamato, kāpēc nav atradušies darba vietā. "Amazon France Logistique" vadība pat uzraudzījusi laiku starp darbinieku ienākšanu noliktavā un darba sākšanu.

Darbinieki nav tikuši pietiekami informēti par šo novērošanas sistēmu, kas datus saglabājusi 31 dienu.

CNIL uzskata, ka šī uzraudzība ir pretrunā ar Eiropas Savienības Vispārīgo datu aizsardzības regulu (VDAR), kas nosaka stingrus noteikumus uzņēmumiem par piekrišanas saņemšanu personas informācijas izmantošanai.

Šī uzraudzības sistēma ietekmējusi vairākus tūkstošus darbinieku. CNIL izmeklēšanu sāka 2019.gadā pēc medijos izskanējušās informācijas un darbinieku sūdzībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu