Noskaties No lidostas līdz Vecrīgai 120 eiro! Kā cīnīties ar negodprātīgiem taksometra vadītājiem? (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Vairāk nekā 100 eiro par braucienu no lidostas uz Rīgas centru - tik ienesīgs ir nelegālo taksometru bizness. Raidījums "TV3 Ziņas" skaidroja, vai solītā vaučeru sistēmu ieviesīs kārtību?

Ieraksts mikroblogošanas vietnē "X" (agrāk "Twitter") liecina par to, cik lielas summas taksisti pieprasa par nokļūšanu līdz Rīgas centram.

Raidījums pirmdienas rītā devās uz lidostu "Rīga". Tur novērots, ka tikko ielidojušie lidostas apmeklētāji steidz uz taksometriem, kas jau gaida pie izejas. Tur stāv divu firmu mašīnas, kas ir oficiāli licencētas un tūristus neapkrāpj. Raidījuma pamana, kādu vīrieti, kurš mīņājas un klusām piedāvā savus šofera pakalpojumus.

Šādi vilinātāji naivākos tūristus aizved uz saviem auto, kas stāv krietni tālāk par ieeju, un aizved uz centru par iespaidīgām summām. Legālie taksisti saka – sociālajos tīklos nesen minētie 65 eiro vēl ir lēti. Anonīmais šoferis atzīst, ka brauciens līdz Rīgas centram kādam izmaksājis 120 eiro.

Lidostas "Rīga" vadība plāno ieviest vaučeru sistēmu, kas gan attiektos tikai uz divu legālo firmu pakalpojumiem, tos vienādojot, bet nekaunīgie priekšā ielīdēji, kas spieto pirms legālo firmu šoferiem, ir ārpus kontroles robežām.

Plašāk "TV3 Ziņas" sižetā!

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu