"Tele2" investējis 250 000 eiro mākslīgā intelekta risinājumā "Taka"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"TELE 2" komercdirektors Raivo Rosts.
"TELE 2" komercdirektors Raivo Rosts. Foto: Evija Trifanova/LETA

Mobilo sakaru operators SIA "Tele2" investējis 250 000 eiro mākslīgā intelekta risinājumā "Taka", informē uzņēmums.

"Tele2" pārstāvji skaidro, ka mākslīgais intelekts analizē individuālos un dažādu kopu pirkšanas parametrus, klientu vajadzības un uzņēmuma mērķus, iesakot klientam piemērotākos pakalpojumus un produktus. "Taka" jeb automatizētais komercpiedāvājumu asistents ir kā digitālā rokasgrāmata jeb karte darbiniekiem, kas ik dienu turpina mācīties ar mākslīgā intelekta palīdzību, lai ieteikumi "Tele2" klientiem kļūtu precīzāki.

"Tele2" komercdirektors Raivo Rosts norāda, ka mākslīgais intelekts var būt palīgs darbiniekam un palīdzēt stiprināt kādu konkrētu funkciju uzņēmumā, piemēram, klientu apkalpošanu.

Uzņēmumam risinājums bijis svarīgs, jo "Tele2" piedāvā arvien dažādākus pakalpojumus. Tādēļ radīts risinājums "Taka", lai palīdzētu darbiniekiem orientēties produktu piedāvājumā.

Jau ziņots, ka "Tele2" apgrozījums 2022.gadā bija 165,803 miljoni eiro, kas ir par 8,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 3,9% - līdz 33,106 miljoniem eiro.

Kompānija reģistrēta 1995.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu