Britu prese: Velsas princeses plānotā vizīte uz Latviju ir atcelta (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

42 gadus vecajai Velsas princesei nesen tika veikta vēdera operācija, tamdēļ visi karaliskie pienākumi uz laiku tika atcelti. "Telegraph" sociālajos tīklos vēsta, ka veselības likstu dēļ atcelta viņas vizīte uz Itāliju un arī Latviju.

Kā jau ziņojām, Kensingtonas pils 15.01. nāca klajā ar publisku paziņojumu, ka 42 gadus vecajai Velsas princesei Londonas klīnikā tika veikta plānota vēdera operācija. 

Jau iepriekš presē tika izskanējis, ka Ketrīnai bija paredzēts oficiālā vizītē šogad apmeklēt Itāliju un nu šajā sarakstā neoficiāli parādījies arī Latvijas vārds, taču nesenās operācijas dēļ, karaliskie pienākumi nu ir atlikti. Kensingtonas pils iepriekš paziņoja, ka Keita tos atsāks pildīt tikai pēc Lieldienām.

"Operācija bija veiksmīga. Paredzams, ka viņa paliks slimnīcā līdz pat divām nedēļām, lai pēc tam turpinātu veseļošanos mājās. Pamatojoties uz pašreizējiem medicīniskajiem ieteikumiem, viņa, visticamāk, atsāks pildīt valsts pienākumus tikai pēc Lieldienām."

Britu presei kāds karaliskās personas pārstāvis jeb neoficiāls avots komentējis: "Pats par sevi saprotams, ka Viljama prioritāte ir viņa sievas un bērnu labklājība. Keitas ģimene iesaistīties, kur vien varēs, lai palīdzētu. Kensingtonas pils ir atcēlusi visas ārvalstu vizītes. Tāpat ir atliktas Velsas prinča un princeses plānotās vizītes Latvijā un martā paredzētā tūre pa Itāliju. Šobrīd fokuss ir uz princeses atveseļošanos."

Tabloīdi, atsaucoties uz minēto avotu, vēsta, ka viens no karaliskās ģimenes vizītes mērķiem bija apmeklēt Latvijā dienējošos Lielbritānijas karavīrus.

Pēc divu nedēļu ilgas atlabšanas slimnīcā, princese Keita atveseļosies mājās Vindzorā.

Foto: Reuters/ScanPix

Britu karaliskā ģimene Latvijā viesojusies vairākkārt. 2018. gadā Latvijā viesojās britu karaliskās ģimenes pārstāvji, Veseksas grāfs Edvards un grāfiene Sofija, 2006. gadā Latvijā viesojās nelaiķe Viņas Majestāte karaliene Elizabete II, kā arī tagadējais Lielbritānijas karalis Čārlzs, toreiz Velsas princis Čārlzs Latvijā viesojies vairāk par vienu reizi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu