Jelgavā pamatīgi piedzērusies sieviete sadauza savu un vēl trīs citus auto

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Alkometrs. Ilustratīvs foto.
Alkometrs. Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

​Šī gada 23. janvāra vakarā Jelgavā kāda sieviete vadīja "Opel" markas automašīnu, netika galā ar transportlīdzekļa vadību, kā dēļ nobrauca no ceļa braucamās daļas un bojāja ne tikai savu, bet vēl trīs citas automašīnas, kas bija novietotas stāvēšanai – vienu "Toyota" un divus "Volvo" markas spēkratus. Par notikušo Valsts policijā uzsākts kriminālprocess.

Vakar, 23. janvārī pulksten 22:52 Jelgavā, Loka maģistrālē, kādā daudzdzīvokļu ēku pagalmā, 1982. gadā dzimusi sieviete izraisīja ceļu satiksmes negadījumu ar vēl trīs citiem stāvēšanai novietotiem transportlīdzekļiem, bojājot tos.

Ierodoties notikuma vietā Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dienvidzemgales iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas konstatēja, ka sieviete pie stūres sēdusies 2,43 promiles lielā alkohola reibumā. Kā arī, veicot dokumentu pārbaudi, konstatēts, ka sievietei nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību.

Par šo pārkāpumu tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262. panta pirmās daļas par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesību(transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola ietekmē.

Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Tāpat, uzsākts arī administratīvā pārkāpuma process pēc Ceļu satiksmes likuma 53. panta vienpadsmitā daļas par nepamatotu iebraukšanu pretējā virziena joslā vai nepamatotu nobraukšanu no brauktuves, tā apdraudot satiksmes drošību. Par šādu pārkāpumu automašīnas vadītājam piemēro brīdinājumu vai naudas sodu no 25 līdz 140 eiro apmērā.

Transportlīdzekļa vadītāja tika ievietota īslaicīgās aizturēšanas vietā un sievietes vadītais spēkrats tika izņemts un nogādāts Nodrošinājuma valsts aģentūrā.

Valsts policija aicina automašīnu vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšana apdraud ne tikai paša vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu