Sestdien Latvijā reģistrēti 74 satiksmes negadījumi; pieķerti 11 dzērājšoferi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ceļu policija. Ilustratīvs attēls
Ceļu policija. Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Čīka/LETA

Pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti kopumā 74 ceļu satiksmes negadījumi, un tajos cietuši septiņi cilvēki, informēja Valsts policijā. Par braukšanu alkohola reibumā pieķerti 11 transportlīdzekļu vadītāji .

Ceļu satiksmes negadījums cietuši arī divi gājēji.

Rīgas reģionā pagājušajā diennaktī reģistrēti kopumā 38 ceļu satiksmes negadījums, kuros cietuši pieci cilvēki, tostarp viens gājējs.

Vidzemē pagājušajā diennaktī reģistrēti 13 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietis viens gājējs, Kurzemē reģistrēti deviņi ceļu satiksmes negadījumi, kuros nav bijis cietušo, Zemgalē fiksēti astoņi ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietis viens cilvēks, bet Latgalē bijuši seši ceļu satiksmes negadījumi, kuros nav bijis cietušo.

Savukārt par braukšanu reibumā četri transportlīdzekļu vadītāji pieķerti Vidzemē, pa trim Rīgas reģionā un Latgalē, bet viens - Zemgalē.

Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā sākti četri administratīvo pārkāpumu procesi un septiņi kriminālprocesi.

Automašīnas konfiskācija tiks piemērota četros gadījumos.

Pagājušajā diennaktī uz Latvijas autoceļiem pieķerti kopumā 196 atļautā braukšanas ātruma pārsniedzēji, tostarp Rīgas reģionā - 54, Vidzemē - 50, Latgalē - 38, Kurzemē - 30, bet Zemgalē - 24.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pagājušajā diennaktī pieņemti 477 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tostarp Latgalē fiksēti 117 administratīvie pārkāpumi, bet Rīgas reģionā - 113.

Jau vēstīts, ka 2022.gada novembrī stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles. Tāpat kriminālatbildība paredzēta par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, atrodoties narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Turklāt tiek konfiscēts transportlīdzeklis, ja īpašnieks to vadījis stiprā reibumā vai atteicies no apreibinošo vielu klātbūtnes organismā pārbaudes. Gadījumos, ja reibumā vadītais transportlīdzeklis pieder citai personai, no vainīgās personas piedzen pilnu vai daļēju šī transportlīdzekļa vērtību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu