Lielākās sudraba atradnes Krievijā nonākušas Omānas valdības rokās (5)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Lielākās sudraba atradnes Krievijā, kas atrodas Sibīrijā un Tālajos Austrumos, nonākušas Omānas valdības kontrolē. Kā vēsta “Reuters”, miljardiera Aleksandra Nesisa vadītā grupa IST pārdevusi 23,9% no lielākā sudraba ražotāja Krievijā Omānas investoriem.

Tiek norādīts, ka par Magadanas, Sverdlovskas un Habarovskas apgabalos, kā arī Jakutijā un Čukotkā esošo sudraba atradņu pārvaldītāja “Polymetal” akciju paketes pircēju kļuvis investīciju fonds “Mercury Investments International”, kas pieder Omānas valdībai.

Tā rezultātā grupa IST pilnībā pārdevusi savu “Polymetal” daļu, kuras tirgus vērtība Maskavas biržā ir 2,6 miljardi rubļu. Kompānija neatklāj darījuma vērtību, tomēr, spriežot pēc biržas datiem, akciju pakete maksā aptuveni 600 miljonus dolāru. IST bija lielākais “Polymetal” akcionārs. Ņemot vērā kompānijas sniegtos datus, vēl 9,9% akciju pieder amerikāņu fondam “BlackRock”, kompānijai “Fodina B.V.” - 3,3%. Menedžmentam un direktoriem – 0,9%.

“Polymetal” augustā mainīja “pieraksta vietu” no Krievijas uz Kazahstānu un paziņoja par plāniem pilnībā atbrīvoties no Krievijas biznesa – astoņām metālu atradnēm, kas nodrošina trīs ceturtdaļas no gada ražošanas apjomiem. No pārdošanas iegūto naudu “Polymetal” investēs uzņēmumā Kazahstānā, kas pērn ļāva uzņēmumam nodrošināt pusi no tīrās peļņas un visu naudas plūsmu.

“Polymetal” paketes pārdošana Omānas investīciju fondam tiek uzskatīta par risku samazināšanas stratēģiju, kas biznesam ļaušot palielināt ražošanu Kazahstānā un Centrālāzijas reģionā kopumā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu