Jaunais gads Kļimovskas ciematā pie Podoļskas Piemaskavā iedzīvotājiem sākās ne ar to lielāko laimi. Kamēr televizorā joprojām jūsmīgi propagandisti stāstīja par salu Eiropā – ar zemtekstu, ka nu jau tradicionāli eiropieši nodosies ikgadējam nosalšanas maratonam, salt nācās pašiem. -24 grādu salā bez apkures palika 150 tūkstoši cilvēku.

Tā iemesls bija avārija Kļimovskas katlumājā, kas atrodas vietējā patronu rūpnīcā. Reģionālās varasiestādes un spēka struktūras sāka meklēt vainīgos. Un atrada. Par tiem kļuva Kļimovskas patronu rūpnīcas īpašnieki un vadība.

Tad arī atklājās interesantas lietas – pati rūpnīca un katlumāja jau četras reizes figurējušas krimināllietās, kas saistītas ar nolaupīšanu. Diktators Vladimirs Putins iejaucās un, rādot, cik nu viņš labs, pavēlēja atsavināt rūpnīcu īpašniekiem un nodot to “Rosteh” rokās. Taču... Rūpnīcas īpašnieki un vadītāji paši ir saistīti gan ar “Rosteh”, gan ar Federālo drošības dienestu, un nav skaidrs, kā šo situāciju risināt. Tikmēr Podoļskas iedzīvotājiem par apkuri uz laiku jāaizmirst.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X