"Conexus" vadītājs: Šobrīd finanšu tirgi nav pietiekami labvēlīgi, lai piesaistītu nepieciešamos līdzekļus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Conexus" valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.
"Conexus" valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss. Foto: Paula Čurkste/LETA

Dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operatoram "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") pagaidām nav konkrētu plānu par iesaistīšanos kapitāla tirgos, intervijā aģentūrai LETA sacīja "Conexus" valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Viņš norādīja, ka 2022.gadā uzņēmums gandrīz līdz galam sagatavoja obligāciju emisijas prospektu, bet gada beigās nolēma, ka situācija finanšu tirgos nav īsti labvēlīga.

"Arī šobrīd finanšu tirgi nav pietiekami labvēlīgi, lai piesaistītu nepieciešamos līdzekļus," sacīja Bariss.

Vienlaikus viņš norādīja, ka "Conexus" šobrīd ir pietiekami finansēti no banku puses, līdz ar to uzņēmums vērtēs, kā situācija attīstās turpmāk un, iespējams, nākamgad situācija būs skaidrāka.

Tāpat, runājot par finansējuma piesaisti ārpus banku sistēmas, Bariss atzīmēja, ka ūdeņraža cauruļvadu sistēmas izveidei varētu tikt apsvērta līdzekļu piesaiste kapitāla tirgos.

Vienlaikus Bariss sacīja, ka tas gan ir nākotnes jautājums, un vispirms ir jāpieņem stratēģisks lēmums, kā šis projekts izskatās un kādos laika termiņos.

Viņš arī uzsvēra, ka gadījumā, ja "Conexus" būs jāveic ļoti būtiskas investīcijas ūdeņraža attīstības virzienā, tad tas būs jautājums ne tikai par aizņemtā kapitāla finansējumu, bet arī par pašu kapitāla finansējumu. "Šādas investīcijas tikai ar aizņemto kapitālu nav iespējams realizēt. Tas tad būs stratēģisks jautājums, kā akcionāriem to risināt, vai paplašināt kapitāla piesaisti. Birža ir viens no veidiem, kā to izdarīt," intervijā sacīja Bariss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu