"Novatore Impact Summit" programmai pievienojas “Michelin” zvaigznes restorāna īpašniece un olimpiskā zelta medaļniece

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

7. martā notiks jau trešā starptautiskā “Novatore Impact Summit” sieviešu ekonomiskās spēcināšanas konference, kas pulcēs vairāk nekā 300 apmeklētājus no Baltijas valstīm, lai diskutētu par finansiālo labklājību, sieviešu līderību un ilgtspējīgu dzīvesveidu. Kopā ar vēl 30 konferences runātājiem par savu pieredzi stāstīs arī “Michelin” zvaigžņu restorāna īpašniece Nadja Samī un olimpisko spēļu čempione Rūta Meilutīte, daloties ar vērtīgām atziņām sievietēm vadītājām. Izziņota arī meistarklašu programma līderības un finansiālās izaugsmes veicināšanai – trīs no tām notiks vēl pirms samita norises.

Ko nozīmē ilgtspējīga nākotne? Ēdiens, mode, klimats

Ar interesantu savu dzimtas stāstu par mīlestību uz veselīgu uzturu un ceļu līdz “Michelin” zvaigznes restorānam dalīsies Nadja Samī (Nadia Sammut) no Francijas. Viņas vadītais restorāns “La Fenière” saņēmis arī “Michelin” zaļo zvaigzni un ir pirmais tik augsta līmeņa bezglutēna restorāns Francijā. Nadja iestājas par augstās gastronomijas destigmatizāciju un ilgtspējīgu uzturu. Restorāns ir ģimenes mantojums, jo to dibinājusi viņas vecmāmiņa.

Modes, teātra un kino dizainere, uzņēmuma “Aus Design and Upmade“ līdzdibinātāja Rēta Ausa (Reet Aus) stāstīs par modes ilgtspēju un nākotni. Viņa ar savu komandu ir izstrādājusi inovatīvu metodi, kas rūpnieciski ražotu materiālu pārpalikumus integrē projektēšanas un ražošanas procesā, nepazeminot materiāla vērtību. Šī metode uz pusi samazina audumu atlikumus, kā arī iztērēto enerģijas un ūdens patēriņu uz katru apģērba gabalu.

Savukārt par globālajiem klimata izaicinājumiem un to, kas jāņem vērā, plānojot ilgtermiņā savu biznesa izaugsmi, stāstīs “PwC” biznesa konsultāciju partnere, Centrālās un Austrumeiropas ilgtspējas platformas vadītāja Albena Markova.

Līderības apzināšanās un mērķu izvirzīšana

Olimpiskā zelta medaļa ir katra profesionāla sportista sapnis. 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs to izdevās sasniegt lietuviešu peldētājai Rūtai Meilutītei (Rūta Meilutytė), kļūstot par čempioni 100 m brasa distancē. Konferencē Rūta stāstīs par savu panākumu cenu un motivāciju, kas ļāvusi sasniegt augstāko pjedestālu vairākās pasaules līmeņa sacensībās.

Sarunā par sievietēm, līderību un darba stilu piedalīsies “Narvessen” valdes priekšsēdētāja un izpilddirektore Dace Dovidena un laikmetīgā mākslas centra “Kim?” dibinātāja, uzņēmuma “ERDA” īpašniece Zane Čulkstēna. Savukārt par sievietēm, līderību un naudu diskutēs “Nasdaq” Eiropas tirgu viceprezidente Arminta Saladziene un SEB Baltijas divīzijas ilgtspējīgas attīstības vadītājs Anderss Larsons (Anders Larsson).

Pirms gada SEB bankas veiktā aptauja parāda, ka sieviešu un vīriešu iespējas saņemt finansējumu savam biznesam Latvijā par vairāk vai mazāk vienlīdzīgām uzskata 72% sabiedrības. Tomēr pašas sievietes par to ir ievērojami mazāk pārliecinātas, proti, 88% vīriešu un vien 57% sieviešu apstiprina, ka sievietēm un vīriešiem ir vienlīdzīgas iespējas saņemt finansējumu savas uzņēmējdarbības īstenošanai. Vairums no šīm sievietēm domā, ka vīrieši biznesa vidē tiek uztverti nopietnāk.

“Lai gan globāli biznesā un politikā mēs redzam arvien vairāk izcilus sieviešu līderības piemērus, psiholoģiskā barjera kļūt par līderi vai pieņemt drosmīgākus finanšu lēmumus sieviešu vidū joprojām pastāv. To apstiprina arī SEB dati. Tie pierāda, ka joprojām ir daudz darāmā, lai pārvarētu sabiedrības priekšstatus un stereotipus par sievietes lomu. Lai kļūtu par līderi biznesa vidē, ir jāspēj ne tikai apvienot vēlmes un ārējo apstākļu dotās iespējas. Tam nepieciešama pārliecība par sevi un nereti arī izkāpšana no komforta zonas, šādi ļaujot pieņemt drosmīgākus lēmumus. Redzam arī, ka pieaugošā ilgtspējas nozīme piedāvā arvien jaunas biznesa iespējas, īpaši sievietēm biznesā,” saka A. Larsons.

Praktiskas zināšanas līderības attīstīšanai – kā kļūt finansiāli nodrošinātākām, pārliecinātākām un veidot savu atbalsta tīklu

“Novatore Impact Summit” izziņojis arī meistarklašu tēmas par praktiskām tēmām. Trīs no tām notiks vēl pirms samita - no 31. janvāra līdz 28. februārim. Par varas un ietekmes iegūšanu stāstīs Rīgas biznesa skolas asociētā profesore, Latvijas Nacionālā operas un baleta teātra valdes locekle Inese Eglīte; kā veidot savu finansiālo ilgtspēju un stratēģiski rūpēties par savu finansiālo labklājību nākotnē, informēs SEB atklātā pensiju fonda vadītāja Anna Dovbiša, savukārt par sevis pasniegšanas mākslu, veiksmīgas tīklošanās nozīmi un kā sagatavot 30 sekunžu vizītkarti, lai profesionālās konferencēs veiksmīgāk iepazītos, stāstīs publiskās runas institūta “Oratore” līdzdibinātājas Dagnija Lejiņa un Laura Vanaga.

“Līderība, pirmkārt, ir domāšanas veids, kas ietekmē drosmīgu lēmumu pieņemšanu, problēmu risināšanu un spēju iedvesmot komandu kopīgu mērķu sasniegšanai. Tā ir izaugsmes un pozitīvu pārmaiņu domāšana, kurai nepieciešamas arī konkrētas prasmes un rakstura īpašības. Tieši praktiski lietojamas zināšanas ir tās, kuras mūsu konferences apmeklētājas līdz šim ir novērtējušas visaugstāk, tāpēc arī šogad turpinām pulcēt zinošus profesionāļus, kas dalīsies ar savām atziņām par līderības prasmēm savas karjeras veiksmīgai attīstīšanai,” saka “Novatore” un “Oratore” līdzdibinātāja D. Lejiņa.

Astoņas meistarklases, kas norisināsies konferences dienā, būs veltītas finansiālās labbūtības veicināšanai, dažādības vadībai un ilgtspējīgam dzīvesveidam. Tās vadīs pieredzējuši nozares profesionāļi, piemēram, “Boutique Institute of Leadership” līdzdibinātāja Aušra Bijaminiene (Aušra Bijaminienė), kura ierindota starp TOP 100 pasaules labākajām sieviešu mentorēm, ASV Tirdzniecības kameras Igaunijā prezidente Megana Railija (Megan Riley), “PwC” dažādības un iekļautības vadītāja Agnese Cimdiņa un daudzi citi.

“Novatore Impact Summit” ir starptautiska konference sieviešu ekonomiskai spēcināšanai, kas notiks 2024. gada 7. martā, Rīgā. Tās mērķis - veicināt sieviešu ekonomisko aktivitāti un sekmēt dzimumu dažādību vadošās līderpozīcijās.

Konferenci rīko organizācija “Novatore”, ko 2020. gada izveidoja uzņēmējas Baiba Rubesa un Dagnija Lejiņa ar mērķi atbalstīt sievietes vadošos amatos, sniedzot zināšanas, nodrošinot tīklošanās iespējas un veicinot pieredzes apmaiņu.

2023. gadā “Novatore Impact Summit” apmeklēja 400 iedvesmojošas dalībnieces un dalībnieki no 18 valstīm. Biļetes var iegādāties mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu