Visi Taizemē aizturētie grupas “Bi-2” dalībnieki deportēti uz Izraēlu (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Seši grupas “Bi-2” dalībnieki, kas pēc Krievijas pieprasījuma tika aizturēti Taizemē, ir deportēti uz Izraēlu, tā paziņots grupas oficiālajā “Telegram” kanālā. “Visi mūziķi ir droši pametuši Taizemi un dodas uz Telavivu,” vēstīts ierakstā.

Grupas advokāts interneta medijam “Meduza” pastāstīja, ka “Bi-2” dibinātājs Aleksandrs Umans (Šura), kā arī grupas bundzinieks, divi ģitāristi, taustiņinstrumentālists un aranžētājs tika atbrīvoti pēc Izraēlas un Austrālijas konsulu un Taizemes Ārlietu ministrijas pārstāvju tikšanās, kas ilga “vairākas stundas” bez aizturēto līdzdalības.

Galu galā paziņots, ka mūziķi var lidot uz Telavivu, jo tāda bija viņu kopējā vēlme. “Biļetes tika nopirktas, aviokompānija “El Al” ļoti palīdzēja,” sacīja advokāts. Pēc tam, pēc viņa teiktā, mūziķi tika aizvesti uz migrācijas biroju lidostā, reģistrēti, saņēma pases un iekāpta lidmašīnā.

Šo informāciju apstiprināja Izraēlas ārlietu ministrs Izraēls Kacs (Yisrael Katz). “Esmu gandarīts, ka, pateicoties gudram un smagam diplomātiskajam darbam, mums izdevās atbrīvot Taizemē aizturētos Izraēlas pilsoņus un viņu ārzemju pilsonības komandas biedrus. Visi viņi iekāpa lidmašīnā uz Izraēlu un jūtas labi. Kas izglābj vienu dvēseli, tas ir kā visas pasaules glābējs,” viņš teica.

Foto: t.me/b2band

Iepriekš uz Izraēlu tika deportēts grupas “Bi-2” dziedātājs Jegors Bortņiks (Leva). Kacs norādīja, ka mūziķis ieradās valstī jau 31. janvāra rītā.

Grupas “Bi-2” dalībnieki tika aizturēti pēc koncerta Puketā par uzstāšanos bez darba vīzām. Katram no mūziķiem tika piemērots 95 ASV dolāru naudas sods, taču viņi netika atbrīvoti, bet gan nosūtīti uz aizturēšanas centru Bangkokā. Politiķis Dmitrijs Gudkovs, kurš draudzējas ar grupu, teicis, ka Krievijas ģenerālkonsuls Puketā Vladimirs Sosnovs pieprasījis “Bi-2” deportēt uz Krieviju.

Krievijā mūziķiem draudēja kriminālvajāšana viņu pretkara nostājas dēļ. Jo īpaši Valsts domes deputāts Andrejs Lugovojs un organizācija “Krievijas veterāni” paziņoja par nodomu sākt tiesvedību pret “Bi-2”.

Pagājušajā gadā Jegors Bortņiks nosodīja iebrukumu Ukrainā, sakot, ka “Putina Krievija izraisa tikai pretīgumu un riebumu”, jo prezidents “Putins un visi viņa garīgi atpalikušie riebekļi ir iznīcinājuši valsti”.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu