Noskaties Vai Latvijas iedzīvotāji drīkst skatīties telekanālu “Doždj” (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

2022. gada vasarā televīzijas kanāls “Doždj” pameta Krieviju, pēc gada – arī Latviju, tomēr Latvijas Televīzijas raidījums “4. studija” novērojis, ka skatītājiem par to joprojām ir interese.

Ar raidījumu sazinājās skatītājs Juris, kurš vēlējās uzdot jautājumu Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) un Valsts drošības dienestam (VDD).

Agrāk Juris ziedojis naudas līdzekļus no sava bankas konta telekanālam “Doždj” jeb “TV Rain”.

Uzreiz pēc tam, kad tika anulēta “TV Rain” apraides atļauja Latvijas teritorijā, NEPLP saņēmusi vēstules un telefonzvanus ar jautājumiem, vai skatītāji drīkst turpināt vērot šī medija piedāvāto saturu, atklāja NEPLP Monitoringa departamenta vadītāja Dita Remberga.

“Klasiskā veidā caur programmu izplatīšanas sniedzējiem šo programmu izplatīt ir aizliegts. Attiecībā uz programmas izplatīšanu interneta vidē, “YouTube” vai kādā citā platformā NEPLP pēc šī lēmuma pieņemšanas informēja par to, ka tāds lēmums ir pieņemts, arī par iemesliem, kāpēc tas ir pieņemts. Bet mums nav tiesību uzlikt par pienākumu kaut kādā veidā ierobežot šīs programmas darbību,” norādīja Remberga.

Ja Juris atsāks ziedot naudu savam iecienītajam telekanālam, VDD šajā rīcībā nesaskata apdraudējumu mūsu valsts drošībai.

Vairāk skaties LTV raidījuma “4. studija” sižetā

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu