Ievēlēta "Latvenergo" revīzijas komiteja

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Latvenergo" Klientu apkalpošanas centrs Mūkusalas ielā 41.
AS "Latvenergo" Klientu apkalpošanas centrs Mūkusalas ielā 41. Foto: Lita Krone/LETA

Piektdien, 2. februārī, ievēlēta jauna AS "Latvenergo" revīzijas komiteja, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Turpmākos trīs gads "Latvenergo" revīzijas komitejā strādās neatkarīgie komitejas locekļi Torbens Pedersens, Svens Dinsdorfs un Ilvija Grūba, kā arī "Latvenergo" padomes locekļi Toms Siliņš un Gundars Ruža.

Akcionāru sapulcē piektdien tika apstiprināti arī "Latvenergo" statūti jaunā redakcijā, statūtos veicot izmaiņas, lai izpildītu Komerclikuma noteikumus par akciju veidu norādīšanu.

Jau ziņots, ka piektdien notika "Latvenergo" akcionāru ārkārtas sapulce.

Tāpat ziņots, ka "Latvenergo" koncerna apgrozījums 2023.gada deviņos mēnešos bija 1,537 miljardi eiro, kas ir par 30,9% vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, savukārt grupas peļņa pieauga 2,7 reizes un bija 283,4 miljoni eiro. Savukārt "Latvenergo" apgrozījums 2022.gadā palielinājās 2,1 reizi, sasniedzot 1,231 miljardu eiro, bet kompānijas peļņa pieauga 2,6 reizes un bija 209,362 miljoni eiro.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" pieder valstij, bet uzņēmuma obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu