NBS sagatavojuši austrumu robežas militārās stiprināšanas plānu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dzeloņstiepļu žogs uz Latvijas-Baltkrievijas.
Dzeloņstiepļu žogs uz Latvijas-Baltkrievijas. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) sagatavojuši un iesnieguši Aizsardzības ministrijā austrumu robežas militārās stiprināšanas un pretmobilitātes plānu. Patlaban plāns tiek izskatīts ministrijā, kas tuvākajā laikā to virzīs apstiprināšanai valdībā.

Līdz valdības lēmumam ministrija plāna saturu nekomentēšot.

Jau ziņots, ka plānā paredzēti veidi, kā nodrošināt Latvijas valsts aizsardzību un pretinieka aizkavēšanu ar dažādiem līdzekļiem.

Lai efektīvi atturētu pretinieku, ir būtiski savstarpēji koordinēt rīcību arī ar Lietuvu un Igauniju. Janvāra beigās visu trīs Baltijas valstu aizsardzības ministri parakstīja vienošanos par Baltijas Aizsardzības līnijas izveidi. Tā militāri būtiski stiprinās valstu spējas aizsargāt Baltijas valstu un NATO austrumu robežu, nodrošinot iespējamā pretinieka kustības aizkavēšanu un bloķēšanu.

Baltijas aizsardzības līnijas būvniecība Latvijā varētu ilgt tuvāko desmitgadi, iepriekš sacīja Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P), atzīstot, ka izmaksas būs nozīmīgas.

Baltijas valstu vienošanās nenosaka, ka visas valstis pilnīgi sinhroni vienā dienā sāks vai noslēgs šīs līnijas būvniecību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu