Lēmums par licences izsniegšanu "Indexo" veidotajai bankai gaidāms līdz aprīļa beigām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Indexo" valdes priekšsēdētājs un viens no uzņēmuma dibinātājiem Valdis Siksnis.
"Indexo" valdes priekšsēdētājs un viens no uzņēmuma dibinātājiem Valdis Siksnis. Foto: Ieva Čīka/LETA

Lēmums par licences izsniegšanu ieguldījumu pārvaldes sabiedrības "Indexo" veidotajai bankai gaidāms līdz 22.aprīlim, teikts "Indexo" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

"Indexo" pārstāvji norāda, ka kompānija ir saņēmusi Latvijas Bankas un Eiropas Centrālās bankas apliecinājumu, ka "Indexo" iesniegtie dokumenti ir pilnīgi. Latvijas Banka arī pavēstījusi, ka gaidāmais pieteikuma izskatīšanas gala termiņš ir 2024.gada 22.aprīlis.

"Pēdējo divu gadu laikā šīs ir pirmās nedēļas, kad "Indexo" komanda nenodarbojas ar bankas licencēšanas jautājumiem, jo visi jautājumi ir atbildēti un dokumenti ir iesniegti. Tagad gaidām Eiropas Centrālās bankas lēmumu un ceram, ka regulatoram nebūs vajadzīgs laiks līdz 22.aprīlim," pauž "Indexo" valdes priekšsēdētājs un viens no uzņēmuma dibinātājiem Valdis Siksnis.

Kompānijā arī uzsver, ka banka būtu gatava sākt klientu apkalpošanu īsi pēc licences saņemšanas.

Jau ziņots, ka 2022.gada 19.decembrī tika reģistrēta "Indexo" meitaskompānija "IDX1R", kas vēlāk kļūs par "Indexo" banku.

"Indexo" kopš 2022.gada vidus attīsta bankas izveides projektu. 2023.gadā tika pabeigti darbi pie bankas informācijas tehnoloģiju infrastruktūras, izveidota "Indexo" bankas mobilā lietotne, kā arī izstrādāti pamatprodukti privātpersonām. Pēc licences saņemšanas "Indexo" banka sāks darbību ar privātpersonu apkalpošanu, savukārt pakalpojumi uzņēmumiem tiks ieviesti vēlāk.

2022.gadā "Indexo" strādāja ar auditētajiem zaudējumiem 1,271 miljona eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Indexo" lielākie akcionāri ir Henrikam Karmo piederošā SIA "Perfect Match" ar 8,44%, Siksnim piederošā SIA "VSCAP" ar 6,45%, Igaunijas uzņēmums "Barolo Finants", kura īpašnieks ir Indreks Gusevs, ar 5,67%, Igaunijas uzņēmums "Saggis", kura īpašnieks ir Sandu Hubans, ar 5,67%, SIA "IN Finance", kuras kontrolējošā persona ir Jekaterina Ņikuļina, ar 5,97%, kā arī Mārcis Martinsons ar 6% "Indexo" akciju. Pārējo akcionāru īpašumā ir mazāk nekā 5% akciju.

"Indexo" izveidota 2017.gadā. "Indexo" akcijas ir iekļautas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu